Sport

Galántán tavasszal Bertok vezényel

Galánta | A téli holt idény elején edzőcsere zajlott a galántaiaknál, Jozef Kováčot Vladimír Bertok váltotta.
Ágh István

2018. december 4. 07:23

Vladimír Bertok visszatért a galántai kispadra (fcslovangalanta-felvétel)

Augusztusban remek rajtot vettek a galántaiak, a 4. forduló után a tabella élén álltak a nyugat-szlovákiai Tipos III. ligában. Szeptember 1-jén, az 5. fordulóban a bősiek 4:1 arányban legyőzték a mátyusföldieket, akik azóta rossz passzban voltak. Vendéglátóként csupán a sereghajtó érsekújváriakat fektették két vállra, a ViOn-fakóval pedig döntetleneztek. Utóbbi hét bajnokijukat elbukták. Az idényzárót megelőzően, a Beluša elleni hazai vereséget (1:2) követően lemondott posztjáról Jozef Kováč, a mátyusföldiek fiatal vezetőedzője, aki a nyáron vette kezébe a karmesteri pálcát. 

„Ami azt illeti, más ambícióink voltak. Sajnos, a tabella 15. helyén telelünk. A kudarcoknak objektív okai (is) vannak. Sérülések miatt szétesett a csatársorunk. Szerb légiósunk, Ninkovics lábtörést szenvedett, ugyancsak kidőlt a sorból Pavelka, Tomič, Jakubjak és Jakabovič. Nem tudtuk őket megfelelően pótolni, ennek tulajdonítható, hogy gólínségben szenvedünk. Ez az érem egyik oldala. A gondokat tetézte volt edzőnk tapasztalatlansága, nem tudott megfelelő taktikát kidolgozni. Képtelen volt azonos hullámhosszra kerülni védenceivel, felrázni, motiválni őket. Feszült volt az öltözői hangulat, megromlott a kapcsolat a tréner és a játékosok között. Elvesztette az autoritását. Megjegyzem, jóban váltunk el egymástól. Egyébként néhány játékosunktól is elköszönünk” – tájékoztatta lapunkat a problémákról Takáč Zsolt, a galántaiak klubelnöke. 

Az őszi idényzárón (FC Nitra jun.–Galanta 4:0) Tibor Drozd klubmenedzser és Kováč asszisztense, Rastislav Baša irányította az együttest. Időközben a galántaiak klubvezetése már megtalálta Jozef Kováč utódját. A téli felkészülést január 7-én Vladimír Bertok vezetőedző irányításával kezdi el a galántaiak alakulata. A negyvenkét éves szakmai gyakorlattal rendelkező hatvannyolc éves szenci szakember hét évvel ezelőtt már tevékenykedett a klubnál. „Régi-új trénerünket már Meszlényi Tibor halálát követően is szerettük volna szerződtetni. Akkor ez nem sikerült, ezúttal viszont igent mondott felkérésünkre. Előző szerepvállalásakor is hasonló helyzetben vette át a kollektíva irányítását. Vele kilábaltunk a gödörből. Az elvárások ezúttal is hasonlóak. Megújult a teljes szakmai stáb. Bertok asszisztensévé Tóth Lászlót, csapatvezetővé pedig Róbert Hupkát neveztük ki” – fűzte tovább a gondolatsort a tisztségviselő. 

A gyatra szereplés ellenére van mivel büszkélkedniük a galántaiaknak. „Szövetségi és önkormányzati támogatásból, hatvanezer eurós ráfordítással felújítottuk stadionunkat, emeltük a szurkolók kényelemérzetét” – fogalmazott Takáč Zsolt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nem enyhítik a drogtörvényt

GALÉRIA: Ismét könnygázt vetettek be a tüntetők ellen Budapesten

Agyonlőtték a rendőrök a strasbourgi merénylőt

Sűrű ködre figyelmeztet az SHMÚ

Huszonhetek: nem tárgyalható újra a brit kiválási megállapodás

Bravúros döntetlennel esett ki a Vidi

Legfrissebb galériák
Olvasta már?