Galánta–Vágsellyei VII. liga indul

Galánta |

<p>Már a közeljövőben új VII. fociliga indul a Mátyusföldön két járás 8&ndash;8 csapatával. Erről nyilatkozott lapunknak Kiss Ervin, a galántai területi szövetség elnöke.</p>

A Nyitra–Vágsellye–Aranyosmaróti Területi Futballszövetség ugyan három járás csapatainak bajnokságát szervezi és irányítja, de a tapasztalatok azt sugallják, hogy az utóbbi időben megcsappant az érdeklődés a párharcok iránt, néhány csapat kilépésével pedig felhígult a mezőny. Az általános érdektelenséget a szurkolók és a klubvezetők egybehangzó véleménye szerint az okozza, hogy kevés az olyan közönségvonzó párharc, melyen faluszomszédok, közeli települések alakulatai küzdenének a pontokért. A távolabbi községekből, más járásokból érkező együttesek hidegen hagyják a nagyérdeműt. Az utóbbi időszak negatív jelenségeire a focitörténések irányítói mellett az önkormányzati tisztségviselők is felfigyeltek. Erre utal, hogy Vágsellye sportkedvelő polgármestere, Jozef Belický volt a házigazdája annak a tanácskozásnak, melyre hétfőn a korábban említett területi szövetség bajnokságaiban a Vágsellyei járást képviselő klubok tisztségviselői a Nyitra–Vágsellye–Aranyosmaróti Területi Futballszövetség elnöke, Štefan Korman irányításával arról tanácskoztak, vajon miként tehetnék vonzóbbá a bajnoki küzdelemsorozatot.

A tanácskozáson az érdekeltek azt fontolgatták, milyen fogadtatásra találna egy közös VII. liga, melyben a Vágsellyei és a Galántai járás csapatai harcolnának a bajnoki címért. Mivel a megjelentek a szomszédokat is nagyban érintő tervekről cseréltek eszmét, ezért a tanácskozáson a Galántai Területi Futballszövetség elnöke, Kiss Ervin is részt vett.

„Természetesen előbb konzultáltunk a hatáskörünkbe tartozó klubokkal, majd tárgyalóasztalhoz ültünk a nyitraiakkal, felvázoltuk elképzeléseinket, elvárásainkat és a lehetőségeinket. Abban állapodtunk meg, hogy Galantsko-Šalianska VII. liga , magyarul Galánta–Vágsellyei VII. liga néven közös, tizenhat csapatos bajnokságot indítunk a 2017/2018-s évadban – jelentette be az újdonságot. – Annyit már most elmondhatok, hogy élénk érdeklődést tapasztaltam a projekt iránt. A mi részünkről a II. osztály csapatai, a bajnokságba visszatérők, valamint az újonnan alakult klubok kerülnének a VII. ligába. A résztvevőket még korai lenne felsorolni, hiszen várjuk a jelentkezéseket. Az viszont fix, hogy mindkét területi egységnek nyolc-nyolc helyet biztosítunk a mezőnyben. Amennyiben valami oknál fogva ez nem volna lehetséges, akkor a másik fél egészíti ki a mezőnyt. Természetesen a csapatok továbbra is az adott területi egység hatáskörében működnek. Ami a bajnokság irányítását illeti, abban egyeztünk meg, hogy annak sporttechnikai részét mi, a fegyelmi szakaszát pedig a nyitrai szövetség felügyeli. Csapataink bajnokijaira mi delegáljuk a bírókat és fordítva. A befizetendő illetékeket minden résztvevő a területileg illetékes szövetség számlájára utalja át. Közös nevezőre jutottunk, de még arra is szükség lesz, hogy a megállapodást a két területi szövetség elnöksége is jóváhagyja. Egyelőre egy bajnoki idényre szól a megállapodás. Reméljük, igyekezetünk kedvező visszhangra talál a mátyusföldi fociberkekben” – tájékoztatta lapunkat az újdonságról Kiss Ervin, a Galántai Területi Futballszövetség elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?