Gabri Nagymihályban melegített be a maratonokra

futás

A Nagymihályi Atlétikai Klub és Nagymihály város szervezésében 28. alkalommal került megrendezésre a helyi egyórás futóverseny (Michalovská hodinovka), amelyről ezúttal sem hiányoztak a Nagykaposi Futóklub versenyzői.

A 41 induló között az Ung-vidékieket Gabri Lóránt, Tóth Miklós, Pachota István, Puskárik Benjamin, Papp Zoltán, és Pachota Zsófia képviselte.

A 300 méteres, ovális tartánpályán az említettek közül Gabri érte el a legjobb eredményt, aki hetedikként zárt, s kategóriájában, 30 év felett szintén a 7. helyen végzett. A 10. helyet foglalta el Tóth Miklós, de az 50 év felettiek kategóriájában az első hely birtokosa lett. A junioroknál a 14 éves Pachota Zsófia könyvelhette el a végső sikert. A nagykaposi résztvevők közül Gabri Lóránt nyilatkozott lapunknak: „Negyedszer veszek részt ezen a megmérettetésen. Közvetlen a versenyt megelőző héten sajnos koronavírusos lettem. Három nappal a verseny előtt lett vége a karanténnak, ennek következményeként csak öt nap után kezdhettem el újra az edzéseket. Szerencsére, a betegség nem akadályozott meg abban, hogy csúcsformában legyek. A 44. kör után láttam, hogy még 10 másodperc van a versenyből, ám sikerült egy utolsó sprintet levágnom, így 118 méterrel döntöttem meg az egyéni csúcsomat. Mind a lefutott kilométerek számával, mind a helyezésemmel maximálisan elégedett vagyok.”

Az idei programot illetően Gabri hozzátette, októberben két maratonra is készül: október 2-án a klasszikus kassai békemaratonra, október 23-án pedig a 21. Miskolci Barátság Maratonra.

Érdekes

28. NAGYMIHÁLYI EGYÓRÁS FUTÁS

1. (A kategória 1.) Michal Červeňák (Behajko) 53 kör, 16 152 méter, 2. (B kategória 1.) Adrian Devečka (Nagymihály) 52 kör, 15 903 m, 3. (B kategória 2.) Ján Rohaľ (Őrmező) 47 kör, 14.135 m, …7. (A kategória 7.) Gabri Lóránt, 44 kör, 13 273 m, 10. (B kategória 1.) Tóth Miklós, 40 kör, 12 280 m, 12. (A kategória 10.) Pachota István 38 kör, 11 698 m, 21. (B kategória 4.) Puskárik Benjamin 35 kör, 10 720 m, 24. (E kategória 5.) Papp Zoltán 34 kör, 10 365 m, 40. (F kategória 1.) Pachota Zsófia, 25 kör, 7 672 m.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?