Futással jótékonykodtak Dunaszerdahelyen

futás

Csallóköz szívében a jótékonykodás, a futás népszerűsítése jegyében zajlott a Fussunk együtt Kevinért, aki nem futhat névre keresztelt rendezvény.

Folytatva az előző évek hagyományait, a dunaszerdahelyi MAX üzletközpont negyedik alkalommal zajló humanitárius ihletésű akcióján a futók és a kocogók, valamint a kísérőkből, hozzátartozókból, vásárlókból verbuválódott nézők ezúttal a nyolcéves nagymegyeri kisfiút, Kevint támogatták. A nevezett egészségesen született, ám hároméves korára járásképtelenné vált. Segítség nélkül csupán egy háromkerekű járművel tud közlekedni. 

„A gyermekek 250 métert teljesítettek, ők ötvenketten voltak. A két és fél kilométert 73-an, az öt kilométert 154-en választották, a leghosszabb távon pedig 42-en álltak rajthoz. A futók az 5 eurós nevezési díjjal, a nézők pedig belátásuk szerinti összeggel támogatták Kevint. Ami a befolyt összeget illeti, a nevezési díjból 1805, a nézők adakozásából pedig további 765 euró gyűlt össze. A teljes bevételt a fiú szüleinek adtuk át, akik a pénzt Kevin rehabilitációs kezelésére és segédeszközök vásárlására fordítják” – ecsetelte lapunknak a rendezvény statisztikáját Ferenci Ildikó, az üzletközpont menedzsere. 

A gyermekeket és a főtávot Kevin rajtolta el, aki szüleivel érkezett a vasárnap délelőtti futómatinéra. A célba futók nemcsak jó érzéssel, de egyedi éremmel is távoztak a rendezvényről. A tombolahúzásnál pedig 1300 euró értékben harminchárom értékes díj talált gazdára. Ami a körítést illeti, jó hangulatot teremtett a Hallelujah című zeneszám, felcsendült Kevin kedvenc slágere, a Mindenki táncol, melyet a nagyobb hatás kedvéért táncos koreográfiával színeztek, s a résztvevők közös fotót készítettek a járásképtelen sráccal. 

A főszervező idén új rekordra számított, de reményei nem teljesültek. „Mindent beleadtunk, magasabbra tettük a mércét, ennek ellenére a tavalyinál száz futóval kevesebben álltak rajthoz, százhúsz euróval kevesebb volt a támogatás összege. Nem szomorkodunk. Az összesereglett sportolni vágyók, a nézők humanitárius cselekedete így is példaértékű, elismerésre méltó. Természetesen rendezvénysorozatunkat folytatjuk, jövőre egy új kiválasztottat támogattunk” – vázolta fel a jövőképet Ferenci Ildikó.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?