Futamdömping a Lagúna-tavon

SamariaKupa2022
Somorja |

Komáromba került idén a Samaria-kupa. Somorja-Csölösztő Lagúna-tava szép mezőnyt fogadott a helyi kajak-kenu klub évenként ismétlődő, hatalmas utánpótlásversenyén. Két nap során 400-an ültek vagy térdeltek hajóba.

Futam futamot ért 2 kilométeren, de főleg 200 méteren.

„24 klub képviseltette magát, s a legnépesebb a 12 éves kajakosok mezőnye volt 200 méteren, ahol 49 induló nevezett, és összesen nyolc előfutamra került sor – utalt a verseny egyik kiemelkedő tényére Tóth Zoltán versenyigazgató. – Eldőlt a Samaria-kupa sorsa is, a komáromiak vitték haza a trófeát, de örömünkre a somorjaiak lettek a másodikok. Átadtuk két hagyományos díjunkat is, melyek korábbi tisztségviselőnk nevét viselik: a Csölle József-kupát a korábbi kajakkiválóság, Linka Tibor öccse, Lepi Máté somorjai kadett kajakos kapta korosztályában K1-ben 200 méteren elért elsőségéért. A Sebestyén Aladár-kupa pedig a 12 éves komáromi Ódor Alex kezébe került, aki K1-ben 200 méteren és 2 km-en is diadalmaskodott. Szuper verseny volt! Nemcsak a volt versenyzők fiatalabb testvérei tűntek fel a mezőnyben, hanem az egykori nagymenők gyerekei is. Példának a többszörös bajnok komáromi Győri Tibort említeném, akinek fia, Ádám K1-ben már érmes volt a 9 évesek között. Az is egy ütőkártyája a komáromiak kezében, hogy sok fiatal van a csapatukban, így gond nélkül uralják a mezőnyt, miközben beértek a gyerekek, és jönnek fel az ismert kajak-kenusok utódai. Versenyzőink is szépen gyűjtötték a pontokat, sorra az első hatban végeztek, kevesebben vannak, de jobb képességűek riválisaiknál. Versenyigazgatói bemutatkozásom után is állítom, érdemes megrendezni évente a Samaria-kupát. A gyerekek örültek a díjaknak, jó csatározásokat láttunk a szeles, de nem 40 fokos melegben. Újra kiderült, szeretnek Somorjára járni versenyezni. És ez nekünk is lökést ad a folytatáshoz.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?