Fucsovics bukaresti tornagyőzelme

Fucsovics

Fucsovics Márton nyerte meg az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salak pályás férfitenisztornát, ezzel elhódította karrierje második trófeáját.

A vasánapi döntőben az 5. helyen kiemelt Mariano Navone volt az ellenfele, akivel még nem találkozott. A 23 éves argentin karriercsúcsától egy hellyel elmaradva jelenleg 52. az ATP-rangsorban, Tavaly vetette meg a lábát a profik között, de Grand Slam-tornán még sosem vívott főtáblás meccset, 

A világranglistán 82. Fucsovics számára álomszerűen indult a finálé, gyorsan 4:0-ás előnybe került. A dél-amerikai azonban nem adta fel, visszabrékelt, és a magyar játékos hullámvölgyét kihasználva kiegyenlített. Fucsovics nagy nehezen kilábalt a gödörből, négy elvesztett gém után nyert ismét egyet, aztán egy Navone-hiba után fogadóként szettlabdához jutott, amellyel élni tudott, és egy óra elteltével játszmaelőnyben volt (6:4). A folytatásban az ellenfél összeszedte magát, 3:1-re meglépett, de Fucsovics remekül koncentrálva 5:4-re fordított. Ekkor a rutintalanabb Navone elbizonytalanodott, többször is rontott, és bő 2 óra után a magyar teniszező ünnepelhetett. 

„Hosszú idő után nyertem ismét, nem vártam ezt az eredményt, és nagyszerű érzés – nyilatkozta a pályán Fucsovics, utalva eddigi egyetlen 2018-as genfi diadalára. – Keményen megdolgoztam ezért a sikerért, nem volt könnyű meccs, végig küzdenem kellett. Köszönöm a közönségnek a támogatást, sokan szurkoltak ma nekem, és néha olyan volt, mintha otthon lettem volna. Köszönöm mindenkinek, köztük az új edzőmnek, Kellner Ádámnak is, és jövőre visszatérek.

Fucsovics a trófea mellé 88 125 eurót kapott. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?