Forma-1 - Vettel nem akar versenyezni az Orosz Nagydíjon

Sebastian Vettel

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel kijelentette, nem akar rajthoz állni az idei Orosz Nagydíjon.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására.

"Ma reggel ezekre a sokkoló hírekre ébredtem, szörnyű látni, ami történik - mondta a barcelonai tesztelés helyszínén csütörtökön Vettel. - Az a véleményem, hogy az idei oroszországi versenyre nem kellene elmennem, és nem is fogok. Sajnálom az ártatlanokat, akik életüket vesztik értelmetlen okokból és egy nagyon furcsa, őrült országvezetés miatt".

A 34 éves német versenyző vezeti a pilóták érdekvédelmi szervezetét a Forma-1-ben, de azt nyilatkozta, egyelőre nem beszéltek versenyzőtársaival a kialakult helyzetről.

"Biztos vagyok abban, hogy ez egy olyan téma, amiről még beszélni fogunk, de személy szerint engem letaglóz és szomorúvá tesz, amit látok. Meglátjuk, hogy mi történik még a továbbiakban, de én már meghoztam a saját döntésemet" - jelentette ki az Aston Martin versenyzője.

Az egyéni világbajnoki címvédő Max Verstappen egyetértett Vettellel, de finomabban fogalmazott az oroszországi rajthoz állásáról.

"Természetesen ha egy ország háborúban áll, nem korrekt ha odamegyünk versenyezni. De itt nem csak arról van szó, hogy én mit gondolok, az egész F1-es mezőnynek kell közösen határoznia arról, hogy mi lesz a következő lépés" - mondta a 24 éves holland pilóta.

A kétszeres vb-győztes spanyol Fernando Alonso úgy vélte, mindenkinek joga van meghoznia a saját döntését, de végeredményben az F1 irányítói úgy határoznak majd, ami a legjobb a sportágnak.

A világbajnoki sorozat vezetése közleményben jelezte, hogy "figyelemmel kíséri a gyorsan egymás után következő eseményeket", arról viszont nem írt, hogy a Szocsi Nagydíj törlése napirenden lenne.

A Forma-1-es idény március 20-án kezdődik a Bahreini Nagydíjjal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?