Főpróba a selejtezőkre

<p>A dánok elleni ma esti találkozó lesz a szlovák futballválogatott főpróbája a szeptemberi vb-selejtezők előtt.</p>

A szlovák nemzeti csapat Odensében játssza 200. mérkőzését, a Stanislav Griga, Michal Hipp edzőpáros jó eredménnyel szeretné emlékezetessé tenni a jubileumot.

„Meg akarunk győződni arról, hogy milyen állapotban vannak az egyes játékosok. A dánok elleni meccsen eldőlhet néhány kérdéses poszt sorsa, Švento sérülése miatt elsősorban megfelelő balhátvédet kell találnunk. Fontos, hogy milyen eredményt érünk el az Eb-n jól szereplő hazaiak ellen. Épp ideje lenne megtörni a gólcsendünket, azt szeretnénk, ha úgy jönnénk haza Odenséből, hogy jól fel vagyunk készülve a Litvánia és a Liechtenstein elleni vb-selejtezőkre” – mondta Stanislav Griga, a szlovák válogatott egyik szakvezetője.

Hamšíkék idén eddig három idegenbeli barátságos meccset játszottak: Törökország 2:1, Lengyelország 0:1, Hollandia 0:2, és 214 perce nem lőttek gólt.

„A dánok hasonló taktikai felállásban futballoznak, mint mi, de meccs közben gyakran módosul a hadrendjük. A Liverpoolban futballozó Agger számít a védelem oszlopának, elöl pedig Bendtner okozza a legnagyobb fejtörést. Rendkívül veszélyesek a pontrúgásaik” – nyilatkozta Michal Hipp a tréneri duó másik tagja.

Lukáš Pauschek (Slovan), Viktor Pečovský (Žilina) és Michal Ďuriš (Plzeň) személyében három újonc található a szlovák keretben, elképzelhető, hogy mindhárman szóhoz jutnak.

Eddig egyszer találkozott a két válogatott, tavaly tavasszal Nagyszombatban 2:1-re nyertek a dánok, akik jelenleg tizedikek a világranglistán (a szlovákok a 42. helyen állnak).

Morten Olsen szövetségi kapitány nem számíthat Poulsenre, aki lemondta a válogatottságot, míg a tapasztalt Rommedahlt pihenteti a szakvezető. A hazaiak biztosra veszik, hogy győzelemmel hangolnak a vb-selejtezőkre.

A szlovák válogatott várható összeállítása: Mucha–Pekarík, Škrtel, Hubočan, Pauschek– Kucka, Sapara–Weiss, Hamšík, Stoch–Bakoš.

A mérkőzést a svéd Staalhammer vezeti, és az STV 2 élőben közvetíti. (SITA, sz. z.)


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?