Folytatódik a pozsonyeperjesiek menetelése

focilabda
Királyfiakarcsa |

Két, egyaránt az élmezőnyhöz tartozó gárda, a királyfiakarcsaiak és a pozsonyeperjesiek találkoztak a Gödör Arénában a labdarúgó AG Sport Liga (Dunaszerdahelyi területi bajnokság, VII. liga) 10. fordulójában.

A különbség annyi volt, hogy a hazaiak az utolsó három fellépésükön két vereséget is elszenvedtek, míg a vendégek egy hármas győzelmi sorozattal a hátuk mögött érkeztek. Emiatt nagyon sokan látogattak ki a mérkőzésre, a legtöbb szurkoló egy parázs hangulatot és pontosztozkodást várt.

Láthatóan tartott egymástól a két csapat, emiatt az első félidő elején sok volt a pontatlanság. Aztán a 4. percben a vendégek ügyes kontrát vezettek, azonban a jóütemű kiugratás után tiszta helyzetben nem találták el a kaput. Az első negyedóra inkább a vendégeké volt, de ezt követően éledezni kezdett a hazai gárda. Elsősorban a jobb oldaluk volt aktív. A 19. percben ordító hazai helyzet maradt ki, melynek során egy másodperc alatt két gólt is lőhettek volna. Előbb eltörték a labdát, de ez igazából így lett jó lövésre, ami viszont elsuhant a bal kapufa mellett. Három perccel később gyönyörű jelenetsornak lehettünk tanúi. A hazaiak egyik játékosa sarokkal mutatott be egy esernyőcselet (ritkán látható jelenet volt), de mielőtt meglódulhatott volna, szabálytalankodtak vele szemben. A szabadrúgást izomból oldották meg a hazaiak, a labda azonban épphogy elkerülte a jobb felső sarkot. A 30. percben megszületett a találkozó első gólja: szép vendégakció futott végig a pályán, melynek végén remek cselek után a 16-osnál tiszta lövőhelyzet alakult ki, és a pozsonyeperjesiek csatára élt is a lehetőséggel, laposan a jobb alsóba lőtt (0:1). A hátralévő idő kiegyenlített játékot hozott, a vendégek okosan tartották az eredményt, míg a hazaiak erejéből egy jó fejesre (fölé), és egy bombaerős lövésre (blokk) futotta csak.

A második félidő elejét nagyon megnyomták a hazaiak. Előbb egy hatalmas királyfiakarcsai bedobás találta meg a csapattársat a 16-oson belül, ám lövését védte a kapus. Az ezt követő szöglet utáni fejes érdekesen hullott a léc alá, de a hálóőr ezt is hatástalanította. A következő percekben töredezetté vált a játék, sok volt az apró szabálytalanság. A 62. percben 120-ra ment fel egész Királyfiakarcsa vérnyomása. Az egyik védő olyan rossszul találta el a labdát, hogy azt a saját kapusa felé sikerült irányítania, aki viszont kint állt, ám nagy nehézségek árán hárítani tudott. És ezzel a hazai védelem hibáinak nem szakadt vége. A 77. percben a szélső bekk játszadozott a szögletzászlónál, az ellenfél szélsője elvette tőle. Bent két társa is érkezett egy védőre, a kapus is verve volt, és a tiszta ziccer gólra váltása nem okozott gondot (0:2). Majd jött a kegyelemdöfés. Egy egyéni bal oldali akció végén a vendégek szélsője gyönyörűen cselezte be magát a 16-osba, és szó szerint gólt rúgatott a csapattársával (0:3).

A hazaiak játéka szétesett, ami két újabb vendéghelyzetben mutatkozott meg, ám a nagy előny tudatában ezeket már kissé túlkombinálták. Két perccel a vége előtt azért szépítettek a hazaiak, egy közvetett szabadrúgás után a kapus maga elé ütötte a labdát, s az azt követő kavarodásból sikerült betalálni (1:3). Az utolsó percben még fokozódhattak volna az izgalmak, de egy hatalmas hazai ziccer kimaradt, így meggyőző vendéggyőzelem született. A pozsonyeperjesiek ezzel pontszámban utolérték a listavezető balonyiakat (csupán rosszabb gólarányuk miatt szorulnak a 2. helyre), és egycsapásra bajnokesélyessé léptek elő. Viszont az 5. királyfiakarcsaiakat sem szabad még leírni, az elmúlt években számtalanszor bebizonyítottták, mekkora küzdők.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?