Folytatódik a DAC rossz sorozata: vereség Rózsahegyen

<p>Négy bajnoki mérkőzés óta nyeretlen a DAC, a sárga-kékek a labdarúgó Fortuna Liga 11. fordulójában 1:0-ra kikaptak Rózsahegyen. A meccs egyetlen gólját a hazaiak válogatott csatára, Martin Jakubko szerezte.</p>

A DAC kezdőcsapatából hiányzott az eltiltott Straka és Štepanovský, valamint a sérült Branislav Ľupták. A vendégek így is aktívan kezdtek, a 3. percben Szarka próbálkozását ütötte ki Tofiloszki. A 10. percben a hazaiak is helyzetbe kerültek, Maslo lövését, amely még Rosán is megpattant, Tujvel hárította, Lukáš Lupták pedig az ismétlésből magasan a kapu fölé lőtt. A 13. percben Zošák lövése zúgott el Tujvel kapuja mellett. A 22. percben a másik oldalon a góllövőlistát holtversenyben vezető Pačinda szabadrúgását fogta meg Tofiloszki. A 38. percben szöglet után Sarr jutott lövéshez, de nem találta el a kaput.


A félidő végén két nagy hazai helyzetet láthattak a nézők (köztük csaknem 70 DAC-drukker): Lovás beadása után Lačný nem érte el a labdát, a ráadás perceiben pedig egy vendégszöglet után a rózsahegyiek gyors kontrát vezettek, Ďubek lövését azonban Tujvel védte.
Az 50. percben vezetést szereztek a hazaiak, a válogatott Jakubko közelről lőtt a hálóba – 1:0. A DAC próbált egyenlíteni, Sarr azonban csak az oldalhálóba lőtt. Ljubicic becselezte magát a tizenhatosba, de nem találta el a kaput. A 66. percben a hazai kapus már verve volt, de Lupták tisztázott, a 69. percben pedig emberelőnybe kerültek a rózsahegyiek, mert Sarr megkapta második sárga lapját. A 77. percben Brašeň fejjel nem találta el a kaput. A hajrában mindkét csapat aktív volt: a 80. percben Masaryk a kapus kezébe lőtt, a másik oldalon Brašeň lövése is a kapus kezében kötött ki. Három perccel később Zošák lövését Tujvel a kapufa fölé nyomta, majd újabb három perc elteltével Jurčo kapásból a felső lécet találta el. A hosszabbítás perceiben némi dulakodás is kialakult a pályán, de a rózsahegyiek végül megtartották minimális előnyüket.
A DAC-nak ezzel folytatódik a rossz sorozata, a dunaszerdahelyi csapat augusztus 29-e óta nem nyert bajnokit, a rózsahegyiek ezzel szemben az utóbbi öt meccsükből hármat megnyertek, és egyre feljebb araszolnak a tabellán. Lemaradásuk már csak egy pont az 5. helyen álló DAC-cal szemben. (onlajny.eu)

Ružomberok–DAC 1:0 (0:0)
Góllövő: Jakubko (50.)
Sárga lap: P. Maslo, J. Maslo, Faško, Lovás, Rosa, Zošák, ill. Sarr, Pačinda, Szarka, Pambou.
Piros lap: Sarr (69., DAC).
Játékvezető: I. Kružliak, 1792 néző.
RUŽOMBEROK: Tofiloszki–P. Maslo, J. Maslo, A. Rosa, L. Lupták–D. Kružliak–Zošák, Ďubek, A. Lovás (90. Boszorád)–Jakubko (77. Masaryk), Lačný (61. Faško).
DAC: Tujvel–Brašeň, Ľ. Michalík, Kwin, Davis (85. Černák)–M. Ljubicic, Pambou–Sarr, Polievka (62. Turňa), Pačinda–Szarka.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?