Folytatódik a címervita az újpesti futballklubnál

Valószínűleg jogi útra terelő-dik az újító tulajdonos és a hagyományt őrző anyaegye-sület közti címervita.Budapest. Nem nyugodnak a kedélyek az újpesti labdarúgóklub nemrégi címerváltása körül.

Valószínűleg jogi útra terelő-dik az újító tulajdonos és a hagyományt őrző anyaegye-sület közti címervita.

Budapest. Nem nyugodnak a kedélyek az újpesti labdarúgóklub nemrégi címerváltása körül. Az Újpesti Tornaegylet tegnapi közleményében „ismételten és nyomatékosan” felszólította az Újpest FC fociklub vezetőit – Gyarmati Eszter ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost –, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot. Az UTE egyben jelezte, hogy ellenkező esetben jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját. Az UTE 18 éve nem üzemeltetője a felnőtt labdarúgócsapatnak, de „kisebbségi tulajdonosként mindig az újpesti felnőtt labdarúgás működését tartotta szem előtt, nemcsak hangzatos szólamokban, hanem konkrét cselekedetekben”.

„A címerhasználattal kapcsolatban a jogi helyzet rendezett, használata a felnőtt labdarúgócsapat számára ingyenes, a hasznosításról a felek egybehangzó akaratának megfelelően 2025-ig szerződés rendelkezik. Itt kívánjuk megjegyezni, hogy a hasznosításból az UTE-nak az elmúlt öt évben (a Duchatelet-éra alatt) 0 Ft bevétele származott. Mindezek után értetlenül állunk a címernek a belga tulajdonos általi, jogszerűtlen megváltoztatásával előtt, amely egy álságos, senki által nem ellenőrizhető szavazásra épül” – áll a közleményben.

Az UTE elnöksége a szurkolók tiltakozása nyomán egyhangúlag döntött arról, hogy vétójogával élve nem járul hozzá a címerváltoztatáshoz, mert az az újpesti labdarúgás tradícióját sérti.

Az Újpest FC múlt hétfőn mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között. Az újpesti szurkolók szombaton tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?