Folytatni az őszi menetelést

Remekül futballozott az őszi szezonban a vágsellyei együttes, tizenhárom győztes mérkőzés mellett mindössze két döntetlen „rontja” kiváló mérlegüket (gólarányuk 41:9). Nem csoda, hogy alaposan elhúztak a riválisoktól, kilenc ponttal vezetnek a nagyszombati tartalékcsapat és tizenkettővel a bacsfai együttes előtt.

„Azzal a céllal vágtunk neki a bajnokságnak, hogy megfiatalított kerettel, látványos támadójátékot produkálva az élmezőnyben végezzünk. Aztán már az első meccsek után kiderült, többre is képesek vagyunk, hiszen az első gólt a negyedik fordulóban kaptuk. Főleg idegenben sikerült meglepnünk az ellenfeleket, mert nyílt sisakkal játszottunk, például a Myjava otthonában szinte lélegzethez sem engedtük jutni a hazaiakat, simán nyertünk 3:0-ra.” – mondta Takács András vezetőedző, aki futballistaként Nyitrán és Nagyszombatban lőtte a gólokat.

Január 7-én hazai környezetben kezdték meg a felkészülést, majd tíznapos soporňai edzőtáborozás volt műsoron. Új arcnak csupán Vencel számít, a fiatal csatár a pozsonyi Intertől vendégjátékosként érkezett. Rajta kívül egy orosz futballistát is próbáltak, ám lemondtak róla. A nyáron lábtörést szenvedett a rutinos Čoknay (korábban a DAC-ban és a Ferencvárosban is szerepelt), hosszú kényszerpihenő után már a többiekkel gyakorol. Blaško és Kollárik távozott, mindketten Balonyban folytatják pályafutásukat.

„Jó kollektívát alkotnak a labdarúgók, ezért nem is kerestünk új szerzeményeket. A csapat már bizonyított, biztosra veszem, hogy tavasszal ott folytatjuk, ahol ősszel abbahagytuk. Lelkes szurkolóink megérdemlik, hogy ismét második vonalbeli meccsekre járjanak, ott a helyünk a II. ligában” – szögezte le Jaros László menedzser.

A Duslo 3-5-2-es taktikai felállást alkalmaz, a csapat legjobb góllövőjének Dékány Lajos számít, nyolc alkalommal talált a hálóba. „Akkor lennék elégedett, ha legalább 16 góllal zárnám a küzdelemsorozatot, persze, az a legfontosabb, hogy megnyerjük a pontvadászatot.” – jelentette ki a csatár. Érdekesség, hogy Valenský kapus négyszer iratkozott fel a góllistára, biztosan értékesítette a tizenegyeseket. A trénertől megtudtuk, a hálóőr remek rúgótechnikával rendelkezik, s az edzéseken mesterien lövi a szabadrúgásokat. Ezért társai a híres paraguayi kollégájához hasonlítják, s a sellyei Chilavertnek becézik.

A keret: Valenský, Papanek– Prúčny, Klusa, Molnár, Kolečkár, Mikla, Gašparík, Lalák, Udvaros, Lancz, Lőrincz, Čirik, Andódi, Dékány, Gyulay, Oláh, Čoknay, Vencel.

A klub főszponzora a Duslo vállalat, az önkormányzat is támogatja a kék-fehéreket, s emellett több szponzor is besegít.

„Nem ülünk tétlenül a babérjainkon, keményen dolgozunk. A felkészülés eddigi menetével elégedett vagyok, amit elterveztünk, azt teljesítettük. Szerintem már az első öt forduló után eldől az elsőség sorsa.. Legnagyobb ellenlábasunknak a neves futballistákkal rendelkező bacsfaiakat tartjuk Ekkora előny birtokában megbocsáthatatlan bűn lenne kiengedni kezünkből a feljutást” – fejezte be Takács András.

Az előkészületi találkozókon biztatóan futballozik a gárda, 4:0-ra legyőzte a Slovan II. ligás tartalékcsapatát, majd 2:0-ra nyert az élvonalban játszó trencséniek ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?