Folytatni a győzelmi sorozatot

<p>A C csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető szlovák futballválogatott ma este (20.45) Zsolnán Eb-selejtezőn a sereghajtó Luxemburgot fogadja. A papírforma biztos hazai sikert ígér, annál is inkább, mert telt ház lesz a meccsen, elővételben elkelt mind</p><p>a 10 500 belépő.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A Kozák-legénység ott szeretné folytatni, ahol ősszel abbahagyta, s meg akarja szerezni zsinórban ötödik kvalifikációs győzelmét. A luxemburgiak eddig csupán egy pontot szereztek, odahaza döntetleneztek a fehéroroszokkal. Macedóniában is jól tartották magukat, csak a hosszabbításban kapott góllal vesztettek 3:2-re.

„Az Eb-szereplés kivívásához szerintem 24 pontot kell szerezni, nekünk egyelőre 12 van. Számomra ez az év meccse, valamint a júniusi Macedónia elleni hazai találkozó, és nem az őszi Spanyolország és Ukrajna elleni összecsapás. Ha ott akarunk lenni a kontinensviadalon kétszer le kell győznünk Luxemburgot, Macedóniát és Fehéroroszországot – mondta Ján Kozák szövetségi kapitány a szenci sajtótájékoztatón. – Most a pénteki meccs a legfontosabb számunkra. A luxemburgiak feljövőben vannak, szervezetten fociznak, de nekünk nem lehet más célunk, mint a győzelem. Bízom benne, hogy szurkolóink segítségével begyűjtjük a három pontot.”

A két nemzeti csapat között 114 helynyi a különbség a FIFA-világranglistán, Škrtelék a huszonkettedikek, míg Luxemburg a 136., mégsem vár könnyű feladat a hazaiakra. „Tévednek, akik azt hiszik, hogy könnyen nyerünk. Jobb olyan csapat ellen futballozni, amely nyíltan játszik, mint amelyik csak a védekezéssel törődik. Elég régen nem láttam a luxemburgiakat, de várhatóan a defenzívára helyezik a hangsúlyt” – szögezte le Marek Hamšík, a szlovák válogatott Nápolyban légióskodó kulcsembere.

„A luxemburgiak képesek megkeseríteni az esélyesek életét. Én játszottam 2011-ben azon az idegenbeli barátságos mérkőzésen, amelyen 2:1-re kikaptunk, tehát ráfizethetünk arra, ha lebecsüljük őket – mondta lapunknak Peter Pekarík, a berlini Hertha jobbhátvédje. – Vissza akarunk vágni a négy évvel ezelőtti vereségért. Egy korai gól nagyon sokat segítene, mert utána valószínűleg kinyílnának, és ezzel megkönnyítenék a dolgunkat. Jobb csapatunk van, mint a luxemburgiaknak, ezt Zsolnán be is bizonyítjuk. Meggyőződésem, hogy telt ház előtt kivívjuk a győzelmet.”

Ez lesz a két válogatott negyedik mérkőzése, kétszer a szlovákok nyertek (3:1, 4:0), egyszer a luxemburgiak (2:1). Az utóbbi meccsen kétszer betaláló Daniel da Mota valószínűleg ma is pályára lép.

A szlovák válogatott várható összeállítása: Kozáčik–Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan–Pečovský, Kucka–Mak, Hamšík, Weiss–A. Nemec.

A mérkőzést a svájci Stephan Studer vezeti, és az STV 1 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?