Folytatná erdőháti sorozatát a DAC

Dunaszerdahely |

<p>A sereghajtó DAC ma délután (17.30) a hatodik helyen álló Senica otthonában lép pályára a labdarúgó Corgoň Liga 10. fordulójában.</p>

A sárga-kékek a katasztrofális rajt után megnyerték utóbbi két bajnokijukat, s remélik, hogy az erdőháti együttestől is sikerül pontot rabolniuk.

Várhatóan szóhoz jut a meccsen a görög élvonalból kizárt Volosztól visszatért Igor Obert, akit nyáron éppen a Senica akart leigazolni.

A megszokottól eltérően a tegnapi délutáni gyakorlást követően edzőtáborba vonult a DAC, a csapat a pozsonyi Bonbon Szállóban hangol a mérkőzésre. „Két meccset megnyertünk, de ez még semmit sem jelent, továbbra is maximális erőbedobással kell küzdeniük a futballistáknak. Mivel vásár van Dunaszerdahelyen úgy döntöttünk, hogy a fővárosban készülünk a bajnokira. Önbizalmunkat növelte a begyűjtött hat pont, de Senicán nagyon nehéz feladat vár ránk – mondta lapunknak Németh Krisztán, a csallóköziek vezetőedzője. – A kiváló szakvezetővel rendelkező erdőháti együttest olajozott gépezethez hasonlítanám, amely egyértelműen a meccs esélyese. Masszív védelme és erős középpályás sora van Stanislav Grigának, utóbbiban Piroska és Kóňa viszi a prímet. Elöl főleg a gyors szélsőre, Divišre és a gólerős Kroupára kell odafigyelnünk. A hátvédjeik viszont nem tartoznak a túl mozgékony játékosok közé, így hátul sebezhetőnek tűnnek. Ha Delarge jó napot fog ki, meglephetjük őket.”

Helísek négy sárga lap miatti eltiltása lejárt, és a héten megérkezett Igor Obert játékengedélye is Görögországból (csapatát, a bundagyanúba keveredett Voloszt kizárták a bajnokságból), így várhatóan Németh Krisztián két poszton változtat a Slovan elleni győztes csapaton. Németh Zsolt sérüléssel bajlódik, ezért szereplése erősen kérdéses.

A DAC tervezett összeállítása: Kováč–Obert, Struhár, Marcin, Laštovka–Hílek, Boya– Helísek, Coric, Kabele–Delarge.

Öt hazai meccséből hármat megnyert a senicai csapat, Stanislav Griga edző biztosra veszi, hogy a dunaszerdahelyiek ellen begyűjtik a három pontot.

Az viszont a DAC mellett szól, hogy még veretlen Senicán. Eddig háromszor találkoztak az erdőháti együttes otthonában: 2009 augusztusában Homola öngóljával 1:0- ra nyerte a sárga-kékek, 2010 áprilásában 2:2-es eredmény született (g.: Piroska, Pavlovič, ill. Yavarzadeh, Bajevszki), tavaly novemberben 1:1-gyel (Diviš, ill. Hrabáč) zárult a meccs.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?