Fölényes nyitrai győzelem Komáromban

komáromi röpisek
Komárom |

A férfi-röplabdaextraliga 15. fordulójában a VK Spartak UJS Komárno egyetemi röplabdacsapata a hétvégén súlyos vereséget szenvedett az egyik bajnokjelölttől, a nyitrai VKP SPU Nitra csapatától 3:0-ra Komáromban. A Duna-partiaknak zsinórban ez volt a negyedik vereségük.

A komáromiak nem kezdtek rosszul. Az első játszmában néhány perc elteltével 5:1-re vezettek, s a szurkolók egy része azt gondolta, hogy ez a meccs meg is nyerhető. De a jó kezdet nem folytatódott, mert a nyitraiak jól szervezett és koncentrált játékkal 8:8-ra egyenlítettek, és 11:11-es állás után felülkerekedtek, s biztosan nyerték az első játszmát, igaz, csak a harmadik szettlabdájukkal 25:19-re – 0:1.

A két csapat játéka közötti különbség tökéletesen a második játszmában vált nyilvánvalóvá. A játékrész elején látványos és hatékony röplabdázást mutattak be a nyitraiak, 4:2-re vezettek, de a Duna-partiak utánuk lódultak és 5:5-re egyenlítettek. De ebben a játszmában részükről ez volt minden. Igaz, a játszmában egyszer sem vezettek a komáromiak, de az első percek igyekezete után láthatóan visszaestek, különösen a két alapelemben, az adogatásban és az adogatásfogadásban maradtak alul a vendégekkel szemben, akik egyre magabiztosabban játszottak és félgőzzel nyerték a szettet osztálykülönbséggel 25:16-ra – 0:2.

A harmadik, utolsó szett igazolta, hogy a komáromi csapat tartósan gyengélkedik. A harmadik, utolsó játszma ismét a vendégeké volt. 7:7-es állásig még nagy igyekezettel tartották a lépést a nyitraiakkal a hazaiak, de utána egyre nőtt a pontkülönbség a nyitraiak javára, akik felszabadultan és ötletesen is játszottak, és minden játékelemben felülmúlták a magukat végig nem találó komáromiakat. A röplabda sokakat vonzó szépségeiből ezen a meccsen is keveset láttunk. A szettet laza játékkal a nyitraiak nyerték 25:17-re, a mérkőzést pedig megerőltetés nélkül 3:0-ra. Az egyik törzsszurkoló a meccs végen komor arccal megjegyezte, hogy a két csapat játéka közötti minőségi különbség az első perctől látható volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?