Földönkívüli Barca és dortmundi sihederek

Sok gólzáporos győzelem született a labdarúgó BL nyitófordulójában, a Barce-lona és a Dortmund hetet, a Bayern München ötöt vágott.Megkezdődött a 2016/17-es idény a Bajnokok Ligájában – írja le az ember rutinszerűen a mondatot, aztán rájön, hogy a mondat már nem teljesen igaz.

Sok gólzáporos győzelem született a labdarúgó BL nyitófordulójában, a Barce-lona és a Dortmund hetet, a Bayern München ötöt vágott.

Megkezdődött a 2016/17-es idény a Bajnokok Ligájában – írja le az ember rutinszerűen a mondatot, aztán rájön, hogy a mondat már nem teljesen igaz. Néhány csapat számára a BL valójában tavasszal kezdődik, s ezek a csapatok az első fordulóban semmit sem bíztak a véletlenre, sok helyütt csak úgy potyogtak a gólok.

Utoljára azokban az időkben drukkoltam tiszta szívemből a Barcelonának, amikor Prosinecki, Hagi, Sztoicskov, Romário, Beguiristain és Julio Salinas szerepelt a csapatban (micsoda idők: az 1989-es Sampdoria elleni KEK-győzelem során a Barca a Fram Reykjavík, a Lech Poznan, az Arhus és a Szredec/CSZKA Szófia testén keresztül jutott be a fináléba), hozzájuk képest a maiak földönkívüliek, márpedig embereket könnyebb szeretni, mint földönkívülieket. Bárhogy is: a Celtic elleni 7:0 során szerzett barcelonai gólok láttán könny szökik az érzelmes futballszurkoló szemébe. Ahogy a második találat előtt Messi és Neymar a gólvonalig pöcizte magát, vagy ahogy Suárez mellel levette, majd félfordulatból a léc alá bombázta… Rendben, a Celtic nem világverő csapat, de a 7:0 az mégiscsak 7:0.

Aztán ott van a Bayern München. Sokan mondták, hogy Carlo Ancelotti lehet a záloga annak, hogy a bajorok ismét megnyerjék a BL-trófeát (ez Pep Guardiolának nem sikerült), és egyelőre úgy tűnik, igazuk lehet. A Bayern az idei öt tétmérkőzését természetesen mind megnyerte, 20:0-s gólkülönbséggel. Még az Eb-n botladozó Thomas Müller is kezdi megtalálni magát, a nyolcgólos Robert Lewandowski mögött pedig a házi góllövőlista második helyén Joshua Kimmich áll három találattal. A BL-újonc Rosztov elleni 5:0 imponáló volt, de azért a PSV és a tavaly a Bayernt a BL-ből kiejtő Atlético Madrid elleni meccsek mutatják majd meg igazán a csapat erejét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?