Foghíjas mezőny, gólínség, az esélytelen csapat feltörése

ÁGH ISTVÁNNyárasd.

ÁGH ISTVÁN

Nyárasd. A faluszomszédok izgalmakban bővelkedő presztízscsatájával, büntetőpárbajjal fejeződött be szombaton a csallóközi ifielit tizenegyedik téli seregszemléje, melyen a nagyudvarnokiak nyertek a kisudvarnokiak ellen.

Az eredeti tervekkel ellentétben a nyárasdi sportcsarnokban hét alakulat csatázott a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért. A versenybíróságnak ismét akadt dolga. A tornát irányító tisztségviselők ezúttal az egyházgelleiek tervezett párharcait voltak kénytelen az ellenfelek javára írni, ugyanis a település csapata nem állt csatasorba a megmérettetésen.

„Jelentkeztek, de nem jöttek el a rendezvényre. Távolmaradásuk okát sem jelezték. Szerintem vagy a betegségek, vagy a sítúrák miatti csapatfogyatkozás lehet a kényszerpihenő hátterében” – igyekezett magyarázatot találni az egyházgelleiek távolmaradására a területi szövetség titkára, Szerencsés Lajos.

A foghíjas mezőnyben felgyorsultak a történések. Az már az első párharcok után egyértelművé vált, hogy a tehetségek erőpróbáján elsősorban a taktikai fegyelmezettség lehet a siker záloga. Az A csoportban lejátszott találkozókon csupán három találat került a jegyzőkönyvbe, a B csoportban viszont 21 gólt kaptak a kapusok. Az elődöntőt s a finálét ismét a gólínség jellemezte. Mindhárom esetben büntetők döntöttek a győztesről. A döntőben a favorizált kisudvarnokiak és nagy meglepetésre az őszi tabellán elfoglalt pozíciójuk (13.) alapján az esélytelenek közé sorolt nagyudvarnokiak csatáztak a trófeáért.

„Helyezésünk ellenére őszszel nem játszottunk alárendelt szerepelt a pontvadászatban, nyolc párharcunkon egygólos vereséget szenvedtünk. Azt is tudni kell, hogy 1995-ös és 1996-os születésű focisták alkotják a csapatunkat. Produkciónkon meglátszott, hogy november közepétől a dunaszerdahelyi műfüves pályán hetente gyakoroltuk a kispályás focit, a rövidpasszos játékot. Játszani, szórakozni jöttünk” – jellemezte védenceit a nagyudvarnokiak trénere, Plutzer Tibor.

A faluszomszédok fináléja rendes játékidőben gól nélküli döntetlennel ért véget. A büntetőrúgásoknál felszabadultabbaknak tűntek, pontosabban céloztak a nagyudvarnokiak. Sokat nyomott a latban az is, hogy a hálójukat Boženik Iván őrizte. „Minden találkozónkon teljes erőbedobással hajtottunk, s a legnehezebb csatát a döntőben vívtuk. A büntetőknél az ellenfél játékosának minden mozdulatára összpontosítottam. Az utolsó pillanatig kivártam, aztán sarokra vetődtem. Örülök az elsőségnek, a különdíjnak” – fogalmazta meg stratégiáját a nagyudvarnokiak csapatkapitánya, egyben a torna legjobb kapusa, Boženik Iván.

„Teljesítményünkkel elégedett vagyok, nem okoztunk csalódást. A fináléban is támadtunk, csak a gól hiányzott. Elpártolt tőlünk a szerencse. A büntetők mindig a lutri kategóriába tartoznak. Számunkra a nagypályás foci a lényeg” – nyilatkozta röviddel a döntő befejezése után ifj. Kiss Igor, a bajnoki tabella második helyén telelő kisudvarnoki ificsapat edzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?