FOCIVILÁG

Bundagyanús meccsek
Luzern. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) átadott egy 15 mérkőzést tartalmazó listát a rendőrségnek. A találkozókkal kapcsolatban felmerült, hogy manipulálták a végeredményüket.

Bundagyanús meccsek

Luzern. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) átadott egy 15 mérkőzést tartalmazó listát a rendőrségnek. A találkozókkal kapcsolatban felmerült, hogy manipulálták a végeredményüket. A szervezet egyik, magát megnevezni nem kívánó munkatársa azt mondta: az összecsapások különböző sorozatok részei voltak, van köztük Eb-, BL- és UEFA-kupa-selejtező, valamint UEFA-kupa- és Intertotó-kupa-mérkőzés. Az UEFA egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni, hogy mely összecsapásokról van szó, de a hírek szerint az Interpolnak átadott 96 oldalas dossziéban 2005 júliusától sorakoznak az események. (mti)

Mourinho lesz McClaren utóda?

London. A brit lapok már kész tényként kezelik, hogy Jose Mourinho lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. „Olyan emberre van szükségünk, aki hozzá van szokva a legrangosabb eseményekhez, tud bánni az extraklasszisokkal és óriási nemzetközi rutinja van” – nyilatkozta Brian Barwick, az angol szövetség (FA) ügyvezetője a Daily Expressnek. Az FA egyik, magát megnevezni nem kívánó tisztségviselője ehhez csak annyit fűzött hozzá: „Egyértelmű, hogy Barwick Mourinhóról beszélt.” (mti)

Más lesz a BL-selejtező

Luzern. Az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága közzétette, hogy a jövőben miként alakul majd ki a BL főtáblája. Eszerint a 2009 és 2012 közötti időszakban 22 hely automatikusan kel el. Egy jár a címvédőnek, míg 21-en az UEFA-ranglista első 12 országa osztozik. Az 1–3. helyezett három-három, a 4–6. kettő-kettő, a 7–12. pedig egy-egy csapattal képviselteti magát. A selejtező két részből áll. Egyrészt az UEFA-ranglista 13–53. helyezettjének (kivéve Liechtensteint) összesen 40 csapata közül – háromkörös kvalifikációt követően – 5 jut fel a főtáblára. Másrészt az 1–12. helyezett bajnokságok összesen 15 alakulata – kétkörös kvalifikációban – dönt további öt helyről. Ebbe a kategóriába az automatikusan kvalifikált csapatok mögött közvetlenül végzők kerülnek. (mti)

Változás az UEFA-kupában

Luzern. Az UEFA-kupán is változtatott az európai szövetség végrehajtó bizottsága. E szerint a 2009/2010-es szezontól a mostani 40 helyett 48 csapat szerepel majd a csoportkörben, ahol 12 négyes csoportot alakítanak ki. Ezek első és másodikjai jutnak a legjobb 32-be, amelynek mezőnye a BL csoportharmadikjaival lesz teljes. Szintén ezt a sorozatot érinti, hogy 2009-től megszűnik az Intertotó Kupa, amelyből eddig a négy legjobb lépett az UEFA Kupába. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?