Focifesztivál Diósförgepatonyban

foci
Diósförgepatony |

Szombaton (kezdés: 8.30) monstre korosztályos nemzetközi focitorna zajlik a Csallóközben. A Bogy Cupon az U9-es korosztály (2010-ben és korábban született gyerekek) mezőnyében Csehország, Magyarország és Szlovákia 32 együttese méri össze tudását. 

„Elöljáróban kiemelném: a Csallóközben még hasonló nagyságrendű tornát nem rendeztek. A DSC sportklub és egy pozsonyi focibarát-támogató, Peter Bogár társszervezésében sikerült a hosszabb ideje dédelgetett ötletet valóra váltani. Stílszerűen éppen a nemzetközi gyermeknapon. Sporttelepünkön hat kisméretű futballpályán nyolc négytagú csoportban zajlanak az előcsatározások. A folytatásban a csoportok első két helyezettje a felső ágon, a 3. és a 4. helyezett pedig az alsó ágon folytatja szereplését. Itt már ugyan egyenes kiesési rendszerben zajlanak a meccsek, de mivel még a helyezésekért is összecsapnak a kollektívák, ez további négy mérkőzést jelent számukra. Egy összecsapás játékideje 15 perc” – ecsetelte a lebonyolítási rendszert az ötletgazda-főszervező Papik Pál, a DSC korosztályos csapatának trénere. Ami a résztvevőket illeti, Csehországból a brünni Zbrojovka, Magyarországról az a budapesti MTK és a Mosonmgyaróvár alakulata fogadta el a meghívást. A hazai klubok képviseletében a DAC, a Spartak Trnava, az MFK Žilina, az MFK Ružomberok is csatasorba áll a nagyszabású focifesztiválon. „A részt vevő csapatokat serleggel, a focistapalántákat egyedi éremmel, a legjobb kapust, mezőnyjátékost és góllövőt pedig különdíjjal jutalmazzuk. Természetesen a mieink is csatasorba állnak, célunk a tisztes helytállás” – tájékoztatott a főszervező a díjazásról, a vendéglátók elvárásáról. A tornadöntő 15.50-kor indul. Csoportbeosztás – A csoport: Orechová Potôň, Stupava, FK Dúbravka, Mosonmagyaróvár. B csoport: FC Petržalka, Kalinkovo, Zbrojovka Brno, Vrakuňa. C csoport: MŠK Žilina, Malinovo, FKP Dúbravka, Fénix Nové Zámky. D csoport: Spaartak Trnava, Miloslavov, Zvolen, Trebatice. E csoport: FC Petržalka, Jakubov, Senec, MTK. F csoport: MŠKI Petržalka A, Partizánske, Bernolákovo, DAC. G csoport: Inter Bratislava, Martin, FK Junior Košice, Nová Dedinka. H csoport: MŠKI Petržalka B, NŠK Bratislava, Šaľa, MFK Ružomberok. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?