Finnország harcolta ki a bronzérmet

Quebec. A Kanada–Oroszország döntővel (lapzárta után ért véget) tegnap este befejeződött a 72. jégkorong-világbajnokság. A szombat esti bronzmeccset a finnek nyerték, így a nagy rivális svédek ismét érem nélkül térnek haza.

Niklas Bäckström szenzációsan védett a svédek elleni bronzmeccsenSITA/AP-felvételA kanadai világbajnokság elődöntőjében ugyanaz a négy csapat küzdött a fináléba jutásért, mint egy évvel ezelőtt, Moszkvában (Oroszország–Finnország és Kanada–Svédország). A szbornaja visszavágott az északiaknak, és hat év után ismét döntőbe jutott. A juharlevelesek a vártnál jóval nehezebben győzték le a taktikusan és fegyelmezetten hokizó skandinávokat.

Az elődöntő két vesztese a vb utolsó előtti játéknapnapján a harmadik helyért csatázott. A frissebb és határozottabb finnek megérdemelt sikerét hozta a bronzcsata. Az északiak zsinórban harmadik érmüket szerezték a világbajnokságon: a tavalyi, moszkvai ezüst és a 2006-os, rigai bronz után ismét a harmadik helyen végeztek. Ez volt a finnek jubileumi, 10. világbajnoki érme (1-6-3).

„Nagyon örülünk a harmadik helynek is, hiszen nagy riválisunkat győztük le a bronzmeccsen” – nyilatkozta Ville Peltonen, az északiak csapatkapitánya. A meccs hőse, Niklas Bäckström kapus így látta a találkozót: „Nehéz dolgunk volt a második harmadban, amikor emberhátrányban ko?rongoz?tunk, több ízben is szerencsével hárítottam. De ez is a hokihoz tartozik. Elégedett vagyok, szépen csillog a bronzérem…”

A svédek edzője, Bengt-Ake Gustafsson érthetően csalódott volt: „Szomorú vagyok, hogy üres kézzel térünk haza Kanadából. Jól játszottunk az elődöntőben és a helyosztón is. A házigazdák ellen hadilábon álltunk a szerencsével, a finnek ellen pedig képtelenek voltunk a hálóba találni, pedig voltak ígéretes lehetőségeink. Niklas Bäckström kapus fantasztikusan védett, ellenfelünk főleg neki köszönheti a győzelmet…” (s, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?