Sport

Fialková harmadik lett, és vezeti a szakági Vk-t

Ruhpolding | Paulína Fialková a harmadik helyen végzett a ruhpoldingi biatlon-Világkupa tömegrajtos versenyében, és a szakági Vk-ban átvette a vezetést. A sprintben győztes Anastasia Kuzmina 14. lett.
TASR

2019. január 20. 17:00

Paulína Fialková pályafutása során hatodszor állhatott Vk-dobogóra (TASR/AP-felvétel)

Fialková pályafutása során hatodszor állhatott Vk-dobogóra, sikerét azzal alapozta meg, hogy csak egyetlen lövést rontott a húszból. Az utolsó lövészet után az ötödik helyen állt, de jó hajrával felküzdötte magát a dobogóra. Ez azt is jelenti, hogy a szakági Vk-ban ő vezet 102 ponttal, a tegnap győztes német Franziska Preuss 96 ponttal második.

„Legközelebb piros rajtszámom lesz! – örvendezett a célban Fialková, utalva arra, hogy az összetett éllovas sárga, a szakági Vk-ban vezető versenyző pedig piros rajtszámot viselhet. – Boldog vagyok, hogy ismét dobogóra állhattam, mert kicsit kezdtem aggódni, hogy teljesen elment a formám. Most viszont ismét jó eredményt értem el, úgyhogy nem panaszkodhatom. Verseny közben igyekeztem nem az eredményen agyalni, de amikor az utolsó lövészetnél láttam, hogy két társamat kellene megelőznöm a harmadik helyhez, már elkezdte birizgálni a fantáziámat a lehetőség. A lőtéren tökéletesen koncentráltam, a hajrában pedig bíztam magamban” – nyilatkozta Fialková.

Anastasia Kuzminának összesen négy lőhibája volt, így végül a 14. helyen ért célba.

Az összetett Vk-ban továbbra is az olasz Dorothea Wierer vezet 498 ponttal, Fialková 449-cel harmadik, Kuzmina 414-gyel negyedik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Általános sztrájkra készülnek az elégedetlen gazdák

Matečná rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezet be a lengyel hús miatt

Frissítve

VIDEÓ: A feldühödött gazdák trágyát dobáltak az Agrárkifizető Ügynökség épülete elé

A győzelem küszöbén állva

Veterán versenyző, új motivációval

GALÉRIA: Ezek voltak a legjobb transzparensek a tegnapi tüntetéseken

Legfrissebb galériák
Olvasta már?