Férfias csata, ötgólos előny

Veszprém. Ötgólos előnyt szerzett az MKB Veszprém a vendég német Rhein-Neckar Löwen ellen a férfi kézilabda KEK-döntő első mérkőzésén.
Férfi KEK-döntő, 1. mérkőzés: MKB VESZPRÉM–RHEIN-NE?CKAR LÖWEN 37:32 (20:20).

Veszprém. Ötgólos előnyt szerzett az MKB Veszprém a vendég német Rhein-Neckar Löwen ellen a férfi kézilabda KEK-döntő első mérkőzésén.

Férfi KEK-döntő, 1. mérkőzés: MKB VESZPRÉM–RHEIN-NE?CKAR LÖWEN 37:32 (20:20).

A Veszprém 1992-ben nyert már Kupagyőztesek Európa Kupáját, azonban 1993-as és 1997-es KEK-, illetve a 2002-es Bajnokok Ligája-döntőt elbukta. A nyolc vb-finalistával, valamint az ex-veszprémi Buday Dániellel kiálló németek még semmilyen trófeát nem gyűjtöttek be.

Ilyen történelmi előzmények után két vendéggóllal indult a csata, amely iramában fantasztikus volt. A 12. percben vezetett először a magyar együttes (10:9), 17:17-nél Mocsai Lajos időt kért, és kapust cserélt: Perics helyett Tatai állt be, aki még büntetőt is fogott, s Perez is magára talált. A németek megpróbálták rendezni soraikat, de még kettős emberelőnyben sem tudtak fordítani. A szünetben eldőlt, hogy a sérült Eklemovics nem tudja folytatni a játékot. A második félidőben Gensheimer, Perez és Vujin is folytatta a gólgyártást, s változatlanul őrült volt az iram, alig akadt kivédekezett támadás. A veszprémi lendület tovább tartott, és fokozatosan nőtt a különbség. A visszaálló Perics két ziccert fogott, ám 30:24-nél a Löwen időt kért, és valamelyest felzárkózott. Sikerült javítani a védekezésen, ezért a vendégeknek egyre több energiára volt szükségük a gólszerzéshez, végül ötgólos, megnyugvásra kevés okot adó veszprémi előnnyel ért véget a találkozó.

Mocsai Lajos, a veszprémiek trénere így nyilatkozott: „Örülök az ötgólos előnynek, remélem, nem lesz kevés. Komoly, férfias, kemény csata volt. A németek nagy iramot próbáltak diktálni, hogy sok hibára kényszerítsenek bennünket. Addig esett sok gól, amíg a két elsőszámú kapus állt bent, mert őket sikerült jól kielemezni.”

A visszavágót jövő szombaton rendezik a 13 200 néző befogadására alkalmas mannheimi SAP-Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?