Feljutásra vágynak a királyhelmeci diákok

királyhelmeci U15
Királyhelmec |

A kelet-szlovákiai III. liga B csoportjában szereplő királyhelmeci U15-ös labdarúgócsapat a tabella első helyén telelt. 

A 9 csapatos mezőnyben a bodrogközieknek mindössze egy mérkőzést kellett kihagyniuk a koronavírus-járvány miatt, a tiszacsernyőiek ellen. Az őszi szezonban hibátlanul teljesítettek, mind a hét mérkőzést megnyerték, imponáló, 78:6-os gólaránnyal. Mögöttük a battyániak 3, a bodrogszerdahelyiek 9 ponttal maradtak el. 


A királyhelmeci korosztályos labdarúgókat 2017 őszétől irányító Bányácski Kornél–Kastély Csaba kettős már a 2018/2019-es idényben is az első helyre vezette csapatát. Az edzőpárosból Bányácski foglalta össze az eddig történteket lapunknak. „Kapusunk, Sikora Bence kimagasló teljesítményt nyújtott. Védőink közül Illés Kristóf, a középpályán a csapatkapitány Stefan Gyula, elöl pedig Horváth Oszkár és Kállai János játéka volt dicséretre méltó. Horváth egyébként eddigi legjobb góllövőnk is, 19 góllal járult hozzá sikerünkhöz. Természetesen ahhoz, hogy egy csapat jól működjön, mindenkinek ki kell vennie belőle a részét, és ez mostanáig jól működik, tehát az elismerés minden játékost megillet.” 


Ami a továbbiakat illeti: az ismert okok miatt a hazai és magyarországi (Cigánd) felkészülési tornák elmaradtak. Így csak hazai környezetben készülnek a királyhelmeci fiatalok a tavaszi folytatásra. Ám ahogyan Bányácski fogalmazott: „Bízom a gyerekek hozzáállásában, hiszen ők is mondják: bajnokok szeretnének lenni.” A kiírás szerint áprilisban kellene, hogy folytatódjanak a küzdelmek.⋌(pan)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?