Felcsillantották előtte az Anderlechtet

Ha a prágai Bohemianst is szuperligás labdarúgócsapatnak vesszük (miért is ne?), a 23 éves Rák Róbert megszerezte első szuperligás gólját: a pozsonyi teremtornán az ő találatával egyenlítettek a rózsahegyiek 0:3-ról 3:3-ra, hogy aztán 5:4-re nyerjenek.

Ha a prágai Bohemianst is szuperligás labdarúgócsapatnak vesszük (miért is ne?), a 23 éves Rák Róbert megszerezte első szuperligás gólját: a pozsonyi teremtornán az ő találatával egyenlítettek a rózsahegyiek 0:3-ról 3:3-ra, hogy aztán 5:4-re nyerjenek.Csakugyan ez volt az első gólja tétmérkőzésen? Már négy esztendeje játszik a Szuperligában...

Igen. Eddig csupán négy kapufáig jutottam. Az utolsót a Slovan ellen rúgtan az őszi szezonban.Ha jól emlékszem, az ifjúsági válogatottban szórta a gólokat

Ezt azért nem mondanám. Harminc meccsen tizenháromszor vettem be az ellenfél kapuját. Jól ment a játék. Öt évvel ezelőtt egy olaszországi tornán hármat lőttem, s a találkozó után engem és a nyitrai Bulákot megszólított egy belga menedzser, nem lenne-e kedvünk az Anderlechtben focizni. Majd elájultunk a boldogságtól. Mégiscsak tudunk valamit. Anderlecht...Aztán mi lett a vége?

Abban maradtunk, telefonon jelentkezik. Azóta is várjuk a hívást...Szóval az ifik között ment a góllövés, a B. Bystricával bajnokságot is nyert.

Akkor csatárt játszottam, most már évek óta jobb oldali középpályást. Nem idegen tőlem ez a poszt, szeretek osztogatni, támadni, gólpasszt adni.Annak idején belekóstolt az NB I-be is

Alig húszévesen Nôta Gyuszival lettünk a Diósgyőr vendégjátékosa. Egy szezont töltöttem ott. Sérülések üldöztek, kevésszer jutottam szóhoz.Visszatért hát Szlovákiába.

Berukkoltam katonának Besztercebányára, majd visszamentem szülővárosomba, Rimaszombatba.

Hogyan került a liptói hegyek közé?

Lejárt a szerződésem. Megkerestek Trencsénből, Olomoucból és Rózsahegyről, s akkori edzőm, Vlado Rusnák azt tanácsolta, az utóbbit válasszam.Most ismét együtt fognak dolgozni.

Örülök neki. Ismeri képességeimet, s remélem, nem szerepeltet bal oldali középpályásként, mint ahogyan ez az utóbbi időben többször is előfordult. Itt nem érzem igazán jól magam.Nem félt felmenni délről északra?

Miért? Játszottam én Besztercebányán is, szívesen gondolok vissza ezekre az évekre. Semmi gondom nem volt és most sincs a nevemmel. Ha erre gondolt.Hogyan becézik társai?

Vysavačka.Érdekes „művésznév...”

Amikor még nem volt velem Krisztina barátnőm, felmentem egyik játékostársamhoz, adja már kölcsön a porszívót. Na már most ezt úgy kértem, hogy „vysavačka”. Hát így történt.Négy UEFA-kupa-meccsen szerepelt. Hogyan gondol vissza ezekre?

A Troyes nagyon megvert bennünket. Az első húsz perc során azt hittük, milyen kellemes ellenfél. Aztán az ötödik sebességre kapcsoltak, gyors helycserés támadások közben bemutatták a begyakorolt variációk sokaságát, s hat gólig meg sem álltak. Csak kapkodtuk a fejünket. Nagy a különbség a francia és a szlovák futball között.Focizott, focizik valaki a családban?

Édesapám az SZNL II-ben játszott. Viktória húgom nem futballozik. Színésznő a kassai Tháliában. Menő szerepeket alakít, állítólag nem is rosszul. Én sem akarok szégyenben maradni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?