Fekvőtámaszokkal büntettek a bősi kikötőben

szamuráj
Bős |

Karatékák rendeztek karatékáknak – meg másoknak, akik ki akarták magukat próbálni – akadályokkal nehezített futóversenyt.

A 8. Bősi Szamuráj nevű próbatételre az ottani vízi erőmű melletti kikötőben került sor. Összesen 101-en indultak, ebből 64-en a karaténak hódolnak. Mindenki célba ért, és önmaga legyőzéséért fából faragott érmet vihetett haza emlékbe.

A versenyzőket akkor érte az első meglepetés, amikor megtudták, hogy újra büntetés jár azért, ha bármelyik kihívást félvállról veszik. Vagyis csak fekvőtámaszok letornázásával lehetett folytatni a versenytávot, ha valaki nem úgy birkózott meg valamelyik feladattal, ahogy ez elvárható lett volna. Azelőtt jött egy jó futó, gyorsan lefutotta a távot, közben néhány akadállyal is megismerkedett, és megnyerte versenyszámát. A fekvőtámaszok beiktatása átírta az eredménylistát, nem csak a jól felkészült futóknak volt esélyük győzni” – sorolta versenytapasztalatait Darnay Barnabás szervező, a bősi kyokushin karateklub vezetője.

szamuráj

Gyerekek, fiatalok, felnőttek versenyeztek különböző kategóriákban. A kicsik 1,5, a nagyobbak és nagyok 4,5 kilométert futottak, közben volt íjászat, csillagdobás, vágás szamurájkarddal, hogy csak néhány feladatot említsünk. „Karatésoknak ismert számok vártak a mezőnyre, s a választott távot mindenki megcsinálta. Segítségünk lelki jellegű volt, biztatás, motiváció a pályán küszködőknek, gyereknek, felnőttnek egyaránt. A legvégére maradt a kacsamenés, mindenki kénytelen volt mozgósítani utolsó erőtartalékait a nagy hőségben. És belekóstolt a szamurájképzésbe, átélte megpróbáltatásait” – tette hozzá a szervező.

szamuráj

A három szlovákiai és három magyarországi klub versenyzői között ott voltak a keszegfalvai és dunaszerdahelyi Seishin Karateklub tagjai is: Póša Viktória, Csölle Kincső Viktória (Dunaszerdahely) és Kiss Ádám (Keszegfalva) elsőként végzett, Sárai Csongor (Keszegfalva) és Szalay Tímea (Dunaszerdahely) második, Polin Zsófia és Lavu Botond (Dunaszerdahely) harmadik helyezést szerzett, tájékoztatta lapunkat Markovics János, a klub elnöke.

 

Érdekes

Bősi legek

4,5 km – leggyorsabb férfi: Moravský László (Alsószeli), leggyorsabb nő: Varga Zita, leggyorsabb gyerek, fiú (abszolút győztes): Nagy Benedek (Győrladamér), leggyorsabb gyerek, lány: Jančovič Linda (Bős).

1,5 km – legfiatalabb fiú: Nagy Botond – 2018-as születésű, legfiatalabb lány: Ágh Szaffi (mindketten Bős) – 2019-es születésű, leggyorsabb ovis és elsős fiú/leggyorsabb fiú: Varga Richárd (Győrladamér) – 8 éves, leggyorsabb ovis és elsős lány/leggyorsabb lány: Csölle Kincső Viktória (Seishin Karateklub, Dunaszerdahely) – 6 éves (ovis).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?