Ezüstérmes a Gelle, Botek kajakkettes

Racice |

<div>A Gelle Péter, &nbsp;Botek Ádám szlovákiai kajakkettes ezüstérmet szerzett 1000 méteren a világbajnokságon.</div>

A számot a szerb Marko Tomicsevics és Milenko Zorics nyerte, a magyar hajó, Hufnágel Tiborral és Ilyés Róberttel a negyedik helyen ért célba. Gelléék nem kezdtek túl jól, az utolsó kétszáz métert azonban pokoli tempóban nyomták végig, így a dobogó második fokára állhattak.  „Féltávnál kicsit darabossá vált a mozgásunk, de tudtam, hogy kétszázzal a cél előtt még képesek leszünk fokozni a tempón. Tudom, hogy szörnyen erős a hajránk” – mondta széles mosollyal Gelle, aki augusztus 23-án ünnepelte a 33. születésnapját.Társa,  Botek Ádám tizenhárom évvel fiatalabb nála, de a hajóban tökéletes az összhang közöttük. „Ez olyan, mint egy álom. Előzetesen abban bíztunk, hogy az első hatba kerülhetünk. Örülök, hogy ilyen jól sikerült a finis, kétszázzal a cél előtt repülni kezdett a hajónk” – nyilatkozta Botek, aki először szerepelt felnőtt világbajnokságon. [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"286181","attributes":{"alt":"","author":"Somogyi Tibor felvétele","class":"media-image","height":"311","title":"A bődületes finis után nehéz volt kiszállni a hajóból","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]] Gelle pályafutása harmadik vb-érmét nyerte, 2011-ben Szegeden ugyanebben a számban Vlček Erikkel győzött, egy évvel korábban Poznanban pedig második lett K1 500 méteren. Tavaly az olimpián azonban egyesben ezer méteren utolsó lett az A-döntőben, mert a hajóját lefékezték a ráragadt moszatok és falevelek. „Ez a mostani siker óriási elégtétel az olimpiáért. A cél most már Tokió, nagyszerű partnert találtam. Adam addig csak javulni fog, én pedig törődni fogok magammal, hogy formában maradjak, és ott lehessek a következő olimpián” – lelkendezett Gelle. Szombat reggel azzal az érzéssel ébredt, hogy már öreg és fáradt, de saját bevallása szerint éppen akkor megy neki a legjobban a versenyzés, ha felkelés után nem érzi magát a bőrében.  Botek hozzátette, kezdettől fogva jól mentek a páros tréningek. „Hálás vagyok Petinek, hogy a párost előnyben részesítette az egyessel szemben” – hangsúlyozta a komáromi versenyző. Gellére vasárnap még a K1 500 méter döntője vár, a párkányi származású kajakos szerint ennél az ezüstnél jobb motiváció nem is kell.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?