Ezt nevezik kiütésnek

Rimaszombat. Igazi május elseji hangulat uralkodott szombaton a rimaszombati stadionban. Ragyogó napsütés, csapolt sör, mi több: az éllovas leiskolázta a részben ifistákkal kiálló, egykor szebb napokat látott 1.FC Košice együttesét.

A bacsfai Michal Filo sorozatban ötödik meccsén volt eredményesÖrzsik Ödön felvételeKellemes délutáni játszadozásnak indult a listavezető rimaszombatiak és a sereghajtó kassaiak összecsapása. A félgőzzel játszó hazaiak már az első játékrészben gólokkal tömhették volna meg Gyimesi kapuját, helyzeteiket azonban rendre elpuskázták. A 35. percben aztán megrezdült a háló: Piszár szöglete után Dojčan fejelt a kapuba. A mezőnyben szépen adogató vendégek kapura egyáltalán nem voltak veszélyesek, legnagyobb helyzetük a 38. percben akadt, ám Szabó elől Valkučák becsúszva mentett.

Fordulás után igazi gálameccset láthattak a szurkolók, szinte minden akció végén gólt kiálthattak. A kassaiak nem bírták szusszal, a gömöriek pedig, mintha csak edzésen lennének, hét perc alatt háromszor is bevették a vendégek kapuját. Először Piszár eresztett meg ballal 25 méterről egy kiflit, majd Ďuriš okos passza után Iskra bombázott közelről a hálóba, végül Hadviger beívelését követően ismét Piszár volt eredményes – ezúttal fejjel. A három gyors gól után visszavettek a tempóból a rimaszombatiak, amit ki is használt a vendégcsapat, a 74. percben Aličkovič fejesét nem védhette Benko. A kassai találatra három perc múlva Iskra válaszolt egy kemény kapáslövéssel. A 82. percben Gyimesi Iskra elől felszabadítva csak Piszárig juttatta a labdát, a rimaszombati csapatkapitány pedig az üres kapuba lőtt. Újabb három perc elteltével a teljesen összeomlott kassai védelem között az alig öt perce pályán lévő Tomko mutatott be szép cselsorozatot, melynek végén nem hibázott. A 88. percben Maruniak a felső lecet találta el, a kipattanóra a fáradhatatlan gólkirály-jelölt Iskra robbant, s harmadik találatával megadta a kegyelemdöfést a vendégeknek. A rekord ugyan nem dőlt meg (az 1995/96-os szezonban 8:0-ás győzelem a rozsnyóiak ellen), a gólzáporos diadalt azonban vastapssal jutalmazták a hálás nézők.

Andrej Daňko, a kassaiak edzője: „Nehéz bármit is jósolnom a kassai futball jövőjével kapcsolatban. Mindenképp szeretnénk végigjátszani az idényt.” Peter Zelenský elárulta, a mérkőzés előtt voltak kétségei: „Féltem, hogy egy gyengébb ellenfél ellen nem lesznek eléggé felpörögve a fiúk. Szerencsére azért sikerült motiválnunk őket, s különösen a második félidőben nagyon szépen fociztunk.”

Rimavská Sobota–Košice 8:1 (1:0)

Góllövők: Dojčan (35.), Piszár (53., 60., 82.), Iskra (55., 77., 88.), Tomko (85.), ill. Aličkovič (74.). Játékvezető: Ďuriš, 1000 néző.

RIMAVSKÁ SOBOTA: Benko–Marek Valkučák (76. Staňo), Dojčan, Hadviger–Domík, Sľuka (80. Tomko), Kundra (61. Ádám), Ďuriš–Piszár, Iskra, Maruniak.

FC KOŠICE: Gyimesi–Ščiranka, Lengyel, Turčík, Kolbas–Gajdoš, Aličkovič, Martin Valkučák (70. Tóth), Szabó (70. Nagy)–Cicman, Majoroš.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?