„Ezeknek a meccseknek van egy különleges fílingje”

komáromi röpisek
Komárom |

Újabb röplabdaünnepre készül Komárom: a Rieker UJS extraligás férficsapata szerdán (19.00) a holland Doetinchem ellen lép pályára a Challenge Cup 2. fordulójának első mérkőzésén.

Három hete, a harmadik számú európai kupasorozat első fordulójában is hazai pályán kezdték a párharcot a Duna-partiak: akkor a luxemburgi Stroossen fordítani tudott, és 3:2-re győzött Komáromban. Richard Vlkolinský vezetőedző már a meccs után kijelentette, nyerni és továbbjutni utaznak majd a nagyhercegségbe. Ez végül így is történt, a piros-fehérek 3:1-es idegenbeli sikerükkel léptek tovább a 2. fordulóba.

„Már az itthoni meccset is meg kellett volna nyernünk a két csapat tudása alapján, most se nagyon tudom, mi történt velünk. Luxemburgban egy, a miénknél csak picivel nagyobb csarnokban játszottunk. Kevéssel több volt a néző, mint Komáromban szokott lenni, de játék közben ezt nem igazán figyeli az ember. Persze az nagyon megmarad mindenkiben, ha telt ház előtt röplabdázhat. Amikor az Olimpiakosz ellen játszottunk az előző két évben, Nyitrán és aztán otthon is, egyszerűen lenyűgöző érzés volt, hogy mennyien eljöttek a csarnokba, hogy egy rakás szurkoló szorított nekünk a helyszínen. Nagyon nagy élmény így játszani, jó lenne minél többször átélni – bíztatta a drukkeret a részvételre lapunknak adott nyilatkozatában Forró Balázs.

A komáromiak egyik saját nevelésű játékosát épp a hétfő esti videóelemzés előtt értük utol, ahol részletekbe menően foglalkoztak a Doetinchemmel. „Azt eleve tudjuk, hogy Hollandiában minőségi röplabdát játszanak, a riválisunk pedig fiatal csapattal rendelkezik – mondta Forró. A Challenge Cup küzdelmeihez most csatlakozó Orion 6/1-es mérleggel vezeti hazája bajnokságát, egyetlen, 3:2-es vereségén kívül mindössze egyetlen szettet veszített el idáig. „Nem tartok emiatt tőlük, mert lehetnek egy klubnak bármilyen eredményei, csakis a pályán dől el a meccs. Ha a saját játékunkat tudjuk hozni, lehet esélyünk – szögezte le a 24 éves röplabdázó.

A kétszeres holland bajnok Doetinchem tavaly a negyeddöntőig jutott ugyanebben a kupasorozatban. Keretében két finn és egy-egy belga, svéd és brazil légiós is van.

Ami a komáromiakat illeti, komoly meccsterhelésben vannak a Duna-partiak, a múlt héten ugyanis a soros extraligás bajnoki mellett a Közép-európai Liga küzdelmei is megkezdődtek számukra. A MÁV Előre 3:1-re legyőzte őket Székesfehérváron, de a horvát döntős eszékieket már 3:0-ra verték Sánta Jánosék – akik a Stroossen elleni említett botlás után 7/1-es mérleget hoztak a tétmeccseken, úgy, hogy Vlkolinský edző alaposan rotálja a csapatát. Legutóbb, pénteken, a besztercebányaiak ellen (3:0) valamennyi saját nevelésű játékos pályára léphetett, és a meccs legjobbjának is a liberó Pati-Nagy Simont választották.

„Előnye és hátránya is van a sűrű programnak. Sok tapasztalatot szerezhetünk, a nemzetközi meccseknek köszönhetően pedig kicsit világot is láthatunk, ismerkedhetünk más röplabdázókkal, tudunk velük beszélgetni. Ezeknek a meccseknek van egy különleges fílingje, nagyon szeretne rajtuk pályára lépni mindenki a csapatból. Alig várjuk a küzdelmet, szerintem jó meccs lesz a szerdai – tette hozzá Forró.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?