„Ez így nem mehet tovább”

<p>Bár Werner Lorant a legjobb tavaszi teljesítményről beszélt, a DAC játéka még nagyon messze van az ideálistól: a dunaszerdahelyiek 5:1-re kaptak ki Zsolnán.</p>

BŐD TITANILLA

Az újabb elkeserítő eredményről a csapat másodedzőjével, Radványi Miklóssal, illetve csapatkapitányával, Novota Jánossal beszélgettünk.

Bosszantó fegyelmezetlenségek

„A játékunk már jobb volt, mint az Artmedia elleni meccsen, de nagyon nehéz bármit is elérni, ha egy fegyelmezetlenség miatt már a 2. percben gólt kapunk. Aztán jött egy újabb fegyelmezetlenség, és egy kiállítás, a zsolnaiak pedig már a kezükben tartották a mérkőzést. Az volt az előzetes taktika, hogy tartsuk a 0:0-t, ameddig csak lehet. Nem csak védekezni mentünk, de 4-5 játékosnak mindig a védekezésre kellett volna figyelnie… Ehhez képest az egyik védőnk rögtön a meccs elején hibázott, a másik ki tudja, hol járt, és gólt kaptunk. Nagyon idegesítő, amikor a meccs előtt három órán át hangsúlyozzuk, hogy mindenkinek minden poszton fegyelmezetten kell játszania, és aztán a második percben az egész taktika összeomlik, mint a kártyavár” – mondta Radványi Miklós.

A DAC másodedzője szerint az Artmedia elleni vereség is megviselte a gárdát: „Teljesen normális, hogy egy ekkora hazai pofon után a csapat meginog. Nagy a feszültség a csapaton belül is, az idegenek és a fiatalok nincsenek hozzászokva ilyen pofonokhoz. Minden játékosnak magába kell szállnia. Másrészt beszélhetünk napokon át, bizonyítani úgyis a pályán kell. A két hetes pihenő nagyon jól jön, egy kicsit mindenki kikapcsolódik.”

A legjobb tavaszi teljesítmény

Radványi egyébként úgy véli, a DAC Zsolnán már nem játszott annyira alárendelt szerepelt, mint egy héttel korábban az Artmedia ellen. „Egyetértek Werner Loranttal abban, hogy ez volt a legjobb tavaszi teljesítményünk, csak hát az öt kapott gól elfedi a pozitívumokat. Az is igaz, hogy ősszel a miénk volt az egyik legjobb védelem a bajnokságban, most meg az Artmediától négy, a Žilinától öt gólt kaptunk – ez így nem mehet tovább! De persze csak abból főzhetünk, amink van…”

Novota János, a DAC kapusa szintén úgy látta, valamicskét javult a csapat játéka: „Tudom, hogy 5:1-nél ez furcsán hangzik, és nem is állítom, hogy jól játszottunk, de már voltak helyzeteink, lövéseink. Mindenkin lehetett látni, hogy akart, de még mindig nagyon nagy hibákat csinálunk hátul, és ezekből születnek a gólok. Zsolnán is nagyon rosszul kezdtünk. Reméltük, hogy ha sokáig tartjuk a 0:0-t, akkor a hazaiak lesznek idegesek, de hibáztunk, és ezt könyörtelenül kihasználták.”

Két meccsen kilenc gól

Novota ősszel a bajnokság legjobb kapusa volt, tavasszal azonban ő is tehetetlen – Aranyosmaróton bravúrjainak köszönhetően ugyan szerzett egy pontot a DAC, azóta viszont két meccsen kilenc gólt kapott. Ez minden kapust megviselne, még akkor is, ha a gólokról nem tehet. „Hát nem egy kellemes helyzet, az biztos – ismerte el Novota. – De most ilyen szituációba kerültünk, ebből kell kimásznunk. Végül is rajtunk áll a dolog. Akik ősszel elmentek, már kész játékosok voltak, akik helyettük jöttek, azoknak még össze kell szokniuk, így most a csapat átépítése zajlik. Ez lehet, hogy nem megy gyorsan, de reméljük, hogy már a nyitrai mérkőzés is jobb lesz.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?