Extraligás tervek nélkül

<p>A kassai TU elleni kettős győzelemmel befejezte az I. liga keleti csoportjának idei küzdelmeit a rimaszombati VK Slovan női röplabdacsapata. A bajnokság végkimenetele már hetekkel korábban eldőlt, a gömöriek utcahosszal verték a mezőnyt, s április első felében még két torna vár rájuk a rájátszásban az extraligába való feljutásért.</p>

JUHÁSZ DÓSA JÁNOS

Ezúttal két kassai egyetemista csapat mellett a breznóbányaiakkal (Brezno) és a szinnaiakkal (Snina) kerültek egy csoportba a rimaszombatiak. A két kassai alakulat alaposan meggyengült a nyáron, a nyustyaiak megszűntek, így a 2012/13-as évadnak új edzővel, Bódy Tiborral nekivágó rimaszombatiak nem nagyon találtak komoly ellenfélre. De amíg az elmúlt években az extraligába való feljutást tűzték ki célul a VK Slovanban, az idén hasonló terveik már nincsenek.

A csapat anyagi helyzete nem túl rózsás, a város és kisebb vállalkozók mellett a klubot elsősorban a gernyőpusztai (Bottovo) szövetkezet támogatja nagyobb összeggel. Ahogy a szövetkezet elnöke, Miroslav Juríček érdeklődésünkre elárulta, a csapat vérmesebb remények nélkül vág neki a rájátszásnak, az extraligás szereplésnek ugyanis nemigen vannak meg az anyagi feltételei. Ehhez alaposabban meg kellene erősíteni a játékosállományt is, ami a jelenlegi anyagi helyzetben nem tűnik kivitelezhetőnek, így inkább az ifjúsági és serdülőcsapat működtetésére fektetnek nagyobb hangsúlyt – teszi hozzá Juríček.

Ezt a véleményt erősíti meg Štefan Baláž, a klub elnöke is, aki azt is hozzáteszi, az évad során alaposan meggyengült a csapat játékoskerete. „A legtehetségesebb fiatal, Andrea Žírošová elszerződött az extraligás COP Nitrához, az ottani sportgimnázium diákja lett, s már a korosztályos válogatottban is helyet kapott. Janka Drugdová májusban anyai örömök elé néz, Marianna Chodúrová pedig államvizsgák előtt áll” – sorolja a kiesőket Baláž, majd hozzáteszi: nélkülük csak a tisztes helytállás lehet a cél a rájátszásban, amelynek első tornájára április 6-án kerül sor Komáromban.

A nyugati csoportgyőztes hazaiak mellett a középső csoportban első turócszentmártoniak és az extraliga 9. helyén végzett garamszentkeresztiek várnak a rimaszombatiakra, míg egy héttel később Garamszentkereszten rendezik a második tornát. „Az igaz, hogy a kapanyél is elsülhet” – mondja mosolyogva Baláž – de amennyiben meg is nyernénk a tornát, nem neveznénk be az extraligába. A rájátszásban viszont kénytelenek vagyunk indulni, ugyanis ellenkező esetben súlyos büntetést kellene fizetnünk.”

Gondolkoztak erősítésen is, egy breznóbányai játékost és több miskolci tehetséget is kinéztek maguknak, de az átigazolási díj egy magyarországi játékos esetében mintegy ezer eurót tesz ki, amit jelenleg nem engedhetnek meg maguknak.

A két torna között a magyar extraliga 5. helyéért küzdő miskolci csapatot fogadják előkészületi mérkőzésen. A magyarországiakkal már évek óta remek kapcsolatot ápolnak. „Mindössze nyolcvan kilométer van a két város között, s ezt kiválóan ki tudjuk használni a felkészülési időszakban, s egymás nemzetközi tornáiról sem hiányozhatunk” – mondja befejezésül Baláž, aki az évad befejezése után már a nyárra tervezett strandröplabdatornát készíti elő, amelyet tavaly már a szlovák bajnokság egyik tornájaként rendeztek meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?