Évtizedek óta pattog a kaucsuklabda Rozsnyón

geológ20222023

Asztaliteniszről lesz szó, a rozsnyóiról, a Geológ klubbal fémjelzettről, a férfiextraliga utóbbi négy bajnoki évadjának érmeséről, a legutóbbi bajnoki csatározás nagy veszteséről.

Hazai környezetben szinte mindenki aranyat várt, de csak bronz lett belőle. Zoltán Gallo klubmenedzser hetekkel később sem tud teljesen napirendre térni a történtek fölött, pedig ő nem látta előre lefutottnak a négyes döntőt.

Már sok idő eltelt a csapatbajnokság kicsúcsosodása óta. Milyen íze van Rozsnyón a bronzéremnek?

Keserű, akárhányszor mondhatom, mindig az lesz. Pedig elvárásaink megalapozottak voltak. Megnyertük az alapszakaszt, jó formában volt a csapat, a felkészülés is sikerült, és mégis. Igaz, az érem az érem, de mi döntőt akartunk játszani.

Ugyanakkor az is tény, hogy már négy évada érmes helyen ért célba a Geológ. Minek köszönhető ez a helytállás?

Erős, többéves résztvevői vagyunk az extraligának. Két évtizednél régebben biztosan a legjobbak között játszunk. Csak a Čadca töltött nálunk többet az élvonalban. Környékbeli fiataloknak is adtunk lehetőséget a feltörésre. Lépésről lépére jutottunk idáig.

Kétszer egymás után a bajnoki elődöntőben botlott a Geológ. Mi ennek a magyarázata?

Tavaly egy játékos leszereplésén múlott a dolog. Idén versenyzőink nem bírták elviselni a hazai környezetből adódó nyomást. Döntőt vártunk, az elődöntő előtt rajtam kívül szinte mindenki már a fináléban látta a csapatot. Ráadásul húzóemberünk, Péter Ingemar sem hozta a tőle megszokott formát.

Ha legközelebb is ott folytatják, ahol abbahagyták, akkor sorrendben már az ötödik érmes évadjuk következhet. Ehhez igazodva készülődnek?

Megpróbálunk ismét az élmezőnyben végezni. Sikerült megtartani játékosainkat, sőt, még erősítettünk is egy ukrán válogatottal. És ismét kilépünk a nemzetközi porondra is, mivel beneveztünk a klubcsapatok második legrangosabb sorozatába, az Európa-kupába, amelybe a bajnok hodosi gárda is jelentkezett. Jelenleg mi vagyunk a legjobb szlovákiai klubcsapat az európai ranglistán, és éltünk e helyezés adta lehetőséggel.

S végül pillantsunk egyet a rozsnyói asztalitenisz múltjára is...

Már a múlt század harmincas éveiben pattogott a kaucsuklabda városunkban, az 1938–1945-ös időszakban a magyarországi megyei bajnokságban játszott a csapat. Jövőre lesz 60 éves a Geológ, amely 1994-től az élvonalban szerepel. Ötven aktív klubtagunk élteti öt férfiegyüttesünket is, és az utánpótlással szintén foglalkozunk, megfelelő lehetőséget adva a fiataloknak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?