Európában az első

Pozsony. A várban megnyitották a Hírességek Csarnokát, amelyben a sportág legkiválóbb tíz szlovák hokisa kapott helyet: Vladimír Dzurilla, Jozef Golonka, Peter Šťastný, Ján Starší, Stan Mikita, Václav Nedomanský, George Gross, Ladislav Troják, Michal Polóni, Ladislav Horský.

Pozsony. A várban megnyitották a Hírességek Csarnokát, amelyben a sportág legkiválóbb tíz szlovák hokisa kapott helyet: Vladimír Dzurilla, Jozef Golonka, Peter Šťastný, Ján Starší, Stan Mikita, Václav Nedomanský, George Gross, Ladislav Troják, Michal Polóni, Ladislav Horský. Ez az első olyan intézmény Európában, amely emléket állít a híres korongozóknak. Az expozíció december 1-jétől tart nyitva a nagyközönségnek, egészen a jövő évi világbajnokságig.

Mikuláš Dzurinda kormányfő, valamint Kanada és Hollandia nagykövete jelenlétében ünnepélyesen beiktatták a hírességek csarnokába a fentebb említett egyéniségeket. Minden egyes tagot külön-külön bemutattak a jelenlévőknek. Elsőként az első szlovák világbajnok, Ladislav Troják nevét említették, egykori játékostársa, Augustin Bubník méltatta a néhai korongozót. Stan Mikitára Milan Čupka újságíró emlékezett, a kiváló hokis helyett testvére vette át a trófeát, Stan elfoglaltsága miatt nem jöhetett az ünnepségre. Jozef Golonka pályafutását Gabo Zelenay méltatta. Dárius Rusnák, az 1985-ös világbajnok csapat kapitánya a megboldogult Vladimír Dzurillára emlékezett. Václav Nedomanský ugyan Morvaországban született, de legszebb éveit a Slovanban töltötte. „Negyven év után ismét visszatértem Bratislavába, s nagyon örülök, hogy a szlovákok magukénak tekintenek” – mondta az egykori híres középcsatár. Nagy érdemeket szerzett a szlovák hoki népszerűsítésében Ján Starší, őt az egykori játékostársa, Karel Gut mutatta be a közönségnek. Nagy taps köszöntötte az élő legendát, Peter Šťastnýt, aki köszönő beszédében négy dolgot említett, ami végigkísérte egész életében: Isten, család, haza és jégkorong. A hírességek csarnokába került egy olyan ember is, aki aktívan sohasem hokizott, de a jégkorongról írott cikkei alapján az egész világ ismeri. George Grossról van szó, aki a következőket mondta: „Vén szamár létemre nagy megtiszteltetés, hogy a hokihősök társaságába kerültem.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?