Európa-liga – Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

Európa-liga – Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2–1-es vereséget szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

A hazaiak a 60. percben Yari Verschaeren góljával szerezték meg a vezetést, hat perccel később pedig Kasper Dolberg büntetőből növelte az előnyt. A hajrában az emberelőnyben futballozó Ferencváros a 86. percben Adama Traoré szerencsés találatával szépített, de az állás ezután már nem változott. 

A Ferencváros – amely története során először kapott ki belga csapattól az európai kupaporondon – jövő csütörtökön az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur együttesét fogadja a Groupama Arénában.

Európa-liga, alapszakasz, 1. forduló:

RSC Anderlecht (belga)–Ferencvárosi TC 2–1 (0–0)

Brüsszel, Lotto Park, v.: Julian Weinberger (osztrák) 

gólszerzők: Verschaeren (60.), Dolberg (66., 11-esből), illetve Traoré (86.) 

piros lap: Angulo (81.) 

sárga lap: Dolberg (42.), Angulo (78., 81.), Ashimeru (95.), illetve Cissé (19.), Zachariassen (32.), Botka (73.), Civic (94.), Varga B. (95.)

RSC Anderlecht:

Coosemans – Sardella, Jörgensen, Simic, Ndiaye (Foket, 79.) – Verschaeren, Dendoncker, Stroeykens (Leoni, 69.), Edonzie (Ashimeru, 69.) – Amuzu (Angulo, 40.), Dolberg (Vázquez, 69.) 
 

Ferencvárosi TC:

Dibusz – Botka (Gartenmann, 76.), Cissé, Szalai, Ramírez (Civic, 76.) – Rommens, Abu Fani (Maiga, 71.) – Traoré, Zachariassen (Ben Romdan, 71.), Kady (Saldanha, 71.) – Varga B.

II. félidő:

60. perc: Stroeykens készítette le a labdát a 16-os közepén érkező Verschaerennek, aki a csúszós talajon nagyon okosan, laposan a jobb alsóba passzolt (1–0)

66. perc: Dolberg közeli fejesét Dibusz hatalmas bravúrral védte, a kipattanót Edonzie gyűjtötte be, majd Botka mellett büntetőt harcolt ki. A 11-est Dolberg a jobb alsóba lőtte (2–0)

81. perc: a csereként pályára lépő Angulo három perc alatt két sárgalapot gyűjtött be, így a játékvezető kiállította. 

86. perc: egy röviden kifejelt labdát Traoré nagy erővel kapura lőtt, a labda Simicről a hálóba vágódott (2–1).

Remek hangulatban kezdődött a találkozó, a mérkőzésre utazó mintegy ötszáz ferencvárosi drukker háromnegyed órával a kezdés előtt petárda durrogásra érkezett meg a Lotto Parkba, a középkezdés előtt pedig néhány görögtüzet is elfüstöltek szektorukban. 

Az első veszélyes lehetőség a Ferencváros előtt adódott, Traoré közeli lövését blokkolták, ezt követően viszont az Anderlecht vette át a kezdeményezést, Dibusznak többször is résen kellett lennie az ekkor már szakadó esőben. 

Hosszú ideig szinte csak a magyar bajnok térfelén zajlott a játék, a zöld-fehérek csak a szünet előtti utolsó néhány percre jöttek ki a szorításból. 

A fordulást követően sem változott a játék képe, amíg a Ferencváros támadói sokszor kiszolgáltatott helyzetben voltak, addig a hazaiak nyugodtan szövögethették akcióikat. Az Anderlecht fölénye a 60. percben érett góllá, hat perccel később pedig megduplázta előnyét a belga gárda. 

Pascal Jansen, az FTC vezetőedzője egyszerre három cserével próbált változtatni a játék képén, de nem igazán járt sikerrel. A 81. percben tíz emberre fogyatkozott a házigazda – a csereként pályára lépő Angulo három perc alatt két sárga lapot kapott –, a zöld-fehérek pedig gyorsan kihasználták ezt, igaz, ehhez Simic szerencsétlen mozdulata is kellett. A hosszabbítás perceiben a belgák magabiztosan őrizték előnyüket, a találkozó pedig paprikás hangulatban ért véget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?