Eurómilliókért keltek el Pelé relikviái

Eurómilliókért keltek el Pelé relikviái
London |

<p>Egy londoni árverésen összesen 4,4 millió euróért keltek el a háromszoros világbajnok brazil labdarúgó, Pelé relikviái.</p>

A Julien's aukciósház tájékoztatása szerint a Fekete Gyöngyszem 1970-es aranya 434 ezer euróért talált gazdára, az ugyanebben az évben kapott Jules Rimet Kupa-másolatért - melyet egyetlen háromszoros világbajnokként kapott - 394 ezer fontot fizettek. Az 1958-as és 1962-es aranyérmét 395 ezer eurónál ütötték le. A régi útleveleit, illetve az 1970 és 1972 közötti dokumentumait tartalmazó kollekció 9500 fontért kelt el, ami több mint négyszerese volt a kikiáltási árnak.

A 75 éves Pelé az árverés bevételének nagy részét a curitibai gyermekkórháznak ajánlotta fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?