EURO-2020 – Wales legyőzésével Dánia a nyolc között

EURO-2020 – Wales legyőzésével Dánia a nyolc között

A dán válogatott 4–0-ra legyőzte Wales együttesét a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság első nyolcaddöntőjében, szombaton Amszterdamban.

A dánokra a negyeddöntőben a vasárnapi, budapesti Hollandia-Csehország találkozó továbbjutója vár.

Érdekes

Eredmény, nyolcaddöntő:

Dánia–Wales 4–0 (1–0)

Amszterdam, Johan Cruijff Arena, 14 645 néző, v.: Daniel Siebert (német)
    gólszerzők: Dolberg (27., 48.), Maehle (89.), Braithwaite (94.)
    sárga lap: Rodon (26.), Moore (40.), Brooks (80.), Bale (93.)
    pőiros lap: H. Wilson (90.)

Érdekes

Dánia:

Schmeichel – Christensen, Kjaer (Andersen, 77.), Vestergaard – Stryger (Boilesen, 77.), Höjbjerg, Delaney (Jensen, 60.), Maehle – Damsgaard (Nörgaard, 60.), Dolberg (Cornelius, 70.), Braithwaite

Érdekes

Wales:

Ward – C. Roberts (N. Williams, 40.), Rodon, Mepham, B. Davies – Morrell (Wilson, 60.), Allen – James (Brooks, 78.), Ramsey, Bale – Moore (T. Roberts, 78.)

Érdekes

I. félidő:

27. perc: Mikkel Damsgaard a bal oldalon játszotta ki a labdát a walesiek gyűrűjéből Kasper Dolberghez, aki kétszer megtolta, majd 19 méterről a kapu hosszú alsó sarkába csavart (1–0).

Érdekes

II. félidő:

48. perc: jobboldali centerezés után Neco Williams szabadított fel rosszul, pontosan Dolberghez, aki a váratlan lehetőséggel élve közelről megszerezte második gólját (2–0).
89. perc: Joakim Maehle teljesen üresen kapott labdát a tizenhatoson belül, áttette a jobb lábára, majd nagy erővel a rövid felső sarokba lőtt (3–0).
90. perc: Harry Wilson vágta fel hátulról az egy perccel korábban gólt szerző Maehlét, a játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot.
94. perc: Martin Braithwaite a leshatáron kapott labdát, majd védőjét becsapva beállította a végeredményt (4–0). A találatot videobírós ellenőrzés után adta meg a játékvezető.

Az előző kontinenstornán meglepetésre elődöntős walesiek korai mezőnyfölénye után a dánok első kaput eltaláló lövésükkel előnybe kerültek az első játékrész derekán. A szünetig inkább a dánok akarata érvényesült, majd a második félidőt korai góllal indítva teljesen megfogták az egyre zavarodottabbnak tűnő ellenfelet. A hátralevő időben szinte alig veszélyeztetett a „megzuhant” walesi válogatott, így a hajrában előbb kapufáig jutott Dánia, majd két újabb gólt szerzett és magabiztosan biztosította helyét a negyeddöntőben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?