Esély a pekingi szereplésre

Budapest. A szilasi Gergely István, aki 2004-től magyar állampolgár, kétéves szünet után ismét tagja a magyar vízilabda-válogatott bővebb keretének. A tegnapi Honvéd–Vasas derbi után beszélgettünk az olimpiai és világbajnok kapussal.

Gergely István aranyéremmel tért haza az athéni olimpiáról. Vajon ott lesz a pekingi ötkarikás játékokon?Kemény Dénes szövetségi kapitány négy kapust is nevezett a hét végén sorra kerülő, kecskeméti nemzetközi tornára. Meglepődött, hogy ismét felfedezte a mester?

Eléggé. Most nem számítottam rá, hogy meghív a keretbe. Nagyon örülök, hogy ismét felfigyelt rám, ez is azt bizonyítja, hogy jó teljesítményt nyújtok a Honvéd csapatában. Tisztában vagyok azzal, hogy ez még nem jelent biztos ötkarikás részvételt, de van esélyem arra, hogy tagja legyek a pekingi csapatnak…

Már hónapok óta a kispestiek erősségei közé tartozik, mind az OB I-ben, mind pedig az Euroligában remekel. Nem gondolt arra, hogy már korábban ott lett volna a helye a válogatottban?

Korábban elég gyakran foglalkoztam ezzel, de aztán beletörődtem, hogy a fiataloknak szavaz bizalmat. Most annál nagyobb volt az öröm, amikor megtudtam, ott lehetek a kecskeméti tornára készülők között.

A huszonegy játékosból csak 18 vesz részt a hétvégi viadalon…

Tehát nem biztos, hogy vízbe szállhatok Kecskeméten, ugyanis jelenleg négy kapus van a keretben, a kecskeméti négyes tornára viszont csak hárman mehetnek. Mindent megteszek, hogy én is köztük legyek. Remélem, sikerül állandósítani a jó formámat, és a továbbiakban is a jelöltek között leszek. Azzal is tisztában vagyok, hogy iszonyatosan nehéz lesz beverekedni magam az ötkarikás csapatba, hiszen Pekingbe csak két kapus utazik.

A hét végén három nap alatt két rangadót is játszott a Honvéd. A pénteki, Ferencváros elleni meccsen a junior válogatott Bisztritsányi Dávid védett. Miért?

Kovács István edző úgy döntött, hogy az első meccsen Dávid lesz a kapus, vasárnap, a Vasas elleni örökrangadón pedig én. Ez nem jelenti azt, hogy pénteken pihentem. Erőnléti edzéssel készültem az angyalföldiek elleni slágermérkőzésre.

Meglepően könnyedén győzte le nagy riválisát a Honvéd…

A 15:3 önmagáért beszél, habár a Vasas a Varga-testvérek nélkül játszott. Bárcsak így menne az angyalföldiek ellen a március 15-én sorra kerülő BL-mérkőzésen is. Mivel a döntetlen egyik csapatnak sem jó, ezért nem lehet taktikázni. Aki vereséget szenved, nem juthat a legjobb nyolc közé!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?