Escude, a világelsőverő

Melbourne. Pénteken a Rod Laver aréna füves pályáján megkezdődött az ausztrál-francia tenisz Davis Kupa-döntő. Az első egyest Franciaország nyerte, mert Escudé meglepte a világelső Hewittot. Utána Patrick Rafter 121 perces mérkőzésen legyőzte Sebastien Gros-jeant, így az ausztrál válogatott egyenlített.

A vesztes grimasza. Grosjean így élte át Rafter győzelmétTASR/AP-felvételNagy meglepetést hozott a mel-bourne-i Davis Kupa-döntő nyitánya: Nicolas Escudé, a franciák második számú játékosa három és fél órás nagy csatában legyőzte az ausztrálok világelsőjét, Lleyton Hewittot. Pedig az elején még a hazai szurkolók kedvence irányított, gyorsan 3:1-es vezetésre tett szert, s előnyét meg is őrizte. A második játszma kezdetén azonban Escudé ráérzett a füves pályás játékra, míg a máskor rendkívül megbízható Hewitt egyre többet hibázott. Az ausztrál ennek ellenére 1:1 után megnyerte a harmadik szettet, de többre már nem futotta tudásából. A döntő játszmában a francia teniszező gyorsan breakelőnybe került, majd hárította ellenfele egyenlítési kísérleteit, s megérdemelten juttatta vezetéshez csapatát. – A negyedik játszmától kezdve vettem át az irányítást. Nagyon fontos volt, hogy az utolsó két szettben csak egyszer veszítettem el adogatásomat, pedig Lleyton mindent megpróbált a sikerért – mondta Escudé, aki a wimbledoni nyolcaddöntőben szintén öt játszmás mérkőzésen múlta felül az ausztrál sztárt. Lleyton Hewitt a sok hibával magyarázta a váratlan vereséget: – Ki kellett volna használnom a lehetőségeket. Többször rontottam, de az is igaz, hogy Escudé szinte végig remekül adogatott.

Patrick Rafter visszaadta az ausztrálok reményeit a döntőben, pedig a világelső Lleyton Hewitt veresége után a kötelező győzelem terhét is el kellett viselnie az utóbbi hetekben remeklő Sebastien Gros-jean ellen. A hazai szurkolók az első játszmában örömmel látták, hogy az idén és tavaly is wimbledoni döntős klasszist nem zavarja a nagy várakozás, biztosan jutott előnyhöz. A második szettben azonban sokáig úgy tűnt, hogy a sydneyi Mesterek Kupáján fináléig menetelő, s ott Hewittól vereséget szenvedő Grosjean átveszi az irányítást. Gyorsan breakelőnybe került, s 5:3-nál az egyenlítésért adogatott. Rafter azonban breakelt, majd a rövidítésben 3:6-ról fordítva növelte előnyét. A harmadik játszma is nagy csatát hozott, 5:5-ig mindkét játékos megnyerte adogatását. A francia a 12. játékban (5:6-nál) azonban néhány rontás miatt elveszítette szerváját, s ezzel a többször is ápolásra szoruló ausztrál nyerte meg a találkozót, 6:3, 7:6, 7:5-re. Patrick Rafter: – A második játszma döntött. A harmadikban Grosjean már nem igazán bízott a győzelemben, ráadásul egyre fáradtabban mozgott. Tudtam, hogy térdre kényszerítettem. Örülök annak, hogy ezúttal nem fájt a vállam.

EREDMÉNYEK

Davis Kupa döntő: Ausztrália–Franciaország 1:1 – állás az 1. nap után. Lleyton

Hewitt–Nicolas Escudé 6:4, 3:6, 6:3, 3:6, 6:4; Patrick

Rafter–Sebastien Grosjean 6:3, 7:6 (8:6), 7:5.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?