Értékes DAC-döntetlen az éllovas ellen

Dunaszerdahely |

<p>A dunaszerdahelyi DAC 2:2-es döntetlent játszott az éllovas zsolnaiak ellen a labdarúgó Fortuna Liga 8. fordulójában.</p>

Az éllovas zsolnaiak ellen Radványi Miklós vezetőedző a szokásos 4-4-2 helyett a defenzívebb, 4-2-3-1-es felállásban küldte pályára csapatát, de eleinte nem úgy tűnt, hogy könnyű lesz megállítani a vendégeket. A 8. percben Olivier passzolta be a labdát a 16-osba, és Čmelík egy szép csavarással megszerezte a zsolnaiaknak a vezetést - 0:1. "Akkor is a DAC!" - jött a válasz a fanklubtól. Nem sokkal később Szabó Ottó ívelésére Jurčo érkezett, de fejese a kapu mellé szállt. Csakhamar megmutatkozott, hogy a zsolnai együttesnek is van gyenge pontja, a védelem többször hibázott, a párharcokban is határozatlanok voltak néha a védők. A 28. percben így került Jurčóhoz a labda, aki vérbeli csatárként tudta, mit kell csinálnia, s a hálóba lőtt - 1:1. Jurčo még a szünet előtt majdnem újra helyzetbe került, de ezúttal nem tudta büntetni a védelmi megingást.
A második játékrészt a listavezető kezdte jobban, a 49. percben Mihálik révén újra vezetést szereztek - 1:2. Gyakorlatilag azonnal jött az egyenlítés, szép akció végén a második hullámból érkező Kristo lőtte ki az alsó sarkot - 2:2. A 72. percben szép szabadrúgás-figura végén a csereként beállt Paur eresztett meg egy csípős lövést, de Penksa óriásit védett. A másik oldalon Szabó Ottó szabadrúgásánál nem volt érkező ember. Ezután egy labdaszerzést követően Brašeň próbálkozott egy távoli lövéssel, de a labda a kapu mellé szállt. A háromezer néző így is tapsolt, zúgott a "Micsoda álom, micsoda mámor". A 86. percben Sabler helyzeténél már tombolt a stadion. A végjáték mindkét oldalon hozott izgalmakat, Tóth a kapu torkából fejelte ki a labdát egy zsolnai helyzetnél, de az eredmény már nem változott. A lelkes közönség úgy ünnepelte a csapatot, mintha győzelmet aratott volna. DAC–MŠK Žilina 2:2 (1:1)Góllövők: Jurčo (28.), Kristo (51.), ill. Čmelík (8.), Mihalík (49.). Játékvezető: Vnuk, 3100 néző. Sárga lap: Straka, Tóth, ill. Letic. DAC: Penksa–Turňa, Tóth, Majerník, Szabó–Kristo, Straka (71. Kwin)–Ujlaky, Horváth (61. Sabler), Brašeň–Jurčo (85. Černák). MŠK ŽILINA: Krnáč–Letic, Piaček, Škiniar, Mabouka–Pečovský–Čmelík, Káčer, Škvarka (84. Willian), Mihalík (69. Paur)–Jelic. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?