Erősödő csapatszellem a komáromi röplabdázóknál

komáromi röpisek

Szombaton (19.00) a Myjava otthonában lép pályára a szezonnyitón a komáromi férfiröplabda-csapat az extraliga új idényében. A tavaly negyedik helyezett klub saját nevelésű játékosával, Százvai Ádámmal beszélgettünk felkészülésről, várakozásokról és elvárásokról.

A bajnoki rajt főpróbáján 3:1-re verték a címvédő pozsonyi VKP-t, előtte pedig a Belatti-kupa négyestornán is diadalmaskodtak. Ezek szerint ideális formába lendültek az extraligás nyitány előtt?

Tény, hogy egyre jobban kikupálódik a csapat, de nem szeretném túlbecsülni az utóbbi időszak győzelmeit. A VKP-től például sokan elmentek, 4-5 alapemberük távozott. Nálunk ismét itt van Peter Mlynarčík és érkezett a kanadai Jeff Lam is, akikkel bizakodóan várjuk a szezonrajtot. Van még mit fejleszteni, javítani, de jó úton járunk.

Gabriel Chochoľak helyett Richard Vlkolinský irányítja a csapatot az új idényben. Miben más az ő játékfelfogása?

Gyakorlatilag mindenben eltér az elődjéétől. Minden edzés alaposan felépített, megtervezett, az edző nagyon sokat magyaráz. Minden gyakorlatról elmondja, miért azt csináljuk és a tapaszatalataink alapján működnek is a dolgok, ha úgy csináljuk, ahogy ő kéri. Nagyon pozitívak a benyomásaim vele kapcsolatban. Tetszik, hogy szilárd struktúrát alakított ki a csapatkapitánnyal és a másodedzővel. Nagy hangsúlyt fektet a csapatépítésre: minden egyes pont után találkozunk bent a térfelünk közepén, ahol ösztönözzük egymást. Ez lehet, hogy apróságnak tűnhet, de nagyon fontos, hogy egy elrontott labda vagy egy rosszabb játékszakasz során rögtön támogassuk egymást, az önbizalom csak így tud visszatérni.

Vlkolinský olyan szakember hírében áll, aki szeret teret adni a fiataloknak. Komáromban ön mellett Forró Balázs, Sánta János, Pati-Nagy Simon és most már Lévay Máté is tagja az extraligás együttesnek. Nőtt a Spartak UJS saját nevelésű röplabdázóinak játékideje?

Kis túlzással azt mondhatom, személy szerint az elmúlt másfél hónapban többet játszottam, mint a teljes 2022/23-as szezonban. Vlkolinský felvázolta a vízióját, ami nagyon szimpatikus. Ráadásul nagyon sűrű lesz a versenynaptár, két nemzetközi kupasorozatban is fogunk szerepelni, a Challenge Cupban és a Közép-európai Ligában. Jómagam nemrég írtam be a naptáramba az első két hónap meccseit, és lesz 2-3 olyan hetünk, amikor négy találkozót is fogunk játszani. Remélem, ki fogjuk tudni használni a szélesebb keretünk adta lehetőségeket.

A Niké Extraligában is több meccs vár a csapatra, mivel a nyitraiaknak és a besztercebányaiaknak köszönhetően – még a privigyeiek kiválásával is – nyolctagúra bővült a mezőny. Mi lehet a komáromiak célja?

A ligát gyakorlatilag minden csapat meg akarja nyerni. Mi örülünk neki, hogy nem mindig ugyanazokkal a gárdákkal találkozunk majd körbe-körbe. Sok helyre érkeztek új játékosok, voltak távozók, de mindig kérdés, hogyan illeszkednek be egyes röplabdázók az új közegbe. Reálisabb képet az első teljes kör után kaphatunk majd az erőviszonyokról. Mindenesetre nagyon jó lenne, ha mi vissza tudnánk kerülni a két évvel ezelőtti szintre, eredményekhez.

A már említett két nemzetközi sorozatban mindenképp lesznek új ellenfeleik, a Challenge Cupban a luxemburgi VC Strassent kapták a sorsoláson az 1. fordulóban. Mekkora motivációt jelent ez a párharc?

Abban mindenki egyetért a klubban, hogy egy körnél mindenképp messzebbre illene eljutnunk a sorozatban, minél tovább, annál, jobb. Igazából a luxemburgiak névsora alapján még fogalmunk sincs, milyen kvalitású ellenféllel találkozunk majd október végén. A cél a továbbjutás, mert mindig jó játszani európai szinten. Szeretnénk ezt minél többször újra és újra megtapasztalni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?