Eriksen: újra futballistának éreztem magam

Christian Eriksen

Christian Eriksen úgy fogalmazott, újra futballistának érezte magát, mivel szombaton góllal tért vissza a dán válogatottba.

A dánok 4-2-re kikaptak a hollandoktól az Amszterdamban rendezett barátságos mérkőzésen. A 30 éves középpályás a szünetben állt be pályafutása 110. válogatott meccsén, és két perc sem kellett hozzá, hogy a hálóba találjon. A 74. percben megint eredményes lehetett volna, ám a kapufát találta el.

"Sok időt töltöttem távol a válogatottól, de most újra futballistának éreztem magam. Nagyon örülök, hogy visszatérhettem. A gólszerzés csak a ráadás, de csodálatos érzés volt, már nagyon vártam" - nyilatkozta.

Eriksen a részben budapesti rendezésű tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén szívmegállás miatt összeesett a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően újra tudták éleszteni, és megmentették az életét. A beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Internazionale decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe. Eriksen decemberben kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert az idei katari világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni, majd január 31-én az angol Premier League-ben szereplő Brentford csapatába igazolt.

A játékos szombat este megköszönte a kedves fogadtatást, hiszen az amszterdami közönség ovációja közepette lépett pályára a szünet után. A sportszerű gesztust az is magyarázza, hogy korábban öt sikeres idényt töltött az Ajax csapatánál.

"Örülök, hogy hozzám került a labda, csodálatos érzés volt, hogy így sikerült a befejezés. Tökéletes módja volt a visszatérésnek. Nagyszerű, hogy gólt szereztem, de sajnálom, hogy a második nem ment be" - nyilatkozta.

Eriksen hozzátette, már nagyon várja a novemberben és decemberben sorra kerülő világbajnokságot, de addig még sok meccsük van, és elsősorban azokra kell összpontosítania.

A dánok kedden Szerbiát fogadják barátságos mérkőzésen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?