Erika Rajnohová: Valamiért kapkodni kezdtünk

Rajnohová.Iuventa-DAC

A dunaszerdahelyi HC DAC női kézilabdacsapata a szlovák bajnoki döntő második mérkőzésén a legutóbbi tizenegy kiírás győztese, a Iuventa Michalovce otthonában lépett pályára, és büntetőkkel vereséget szenvedett, így a harmadik meccs dönt az első helyről.

A vendégek a meccs végén szomorúan ugyan, de megköszönték a szurkolóknak, hogy elkísérték őket, a drukkerek pedig természetesen tapssal jutalmazták a lányok küzdését. A hazai szurkolótábor hosszasan éltette csapatát, a dunaszerdahelyi játékosok már rég az öltözőbe vonultak, amikor a nagymihályiak befejezték az ünneplést. A Debre Viktor vezette szakmai stáb a kispadnál próbálta megfejteni az okot, miért nem teljesített úgy a HC DAC, mint szombaton. A vezetőedzőtől elsőként azt kérdeztük, mi volt a meccs pozitívuma. „Talán az, hogy 24:20-ról még visszajöttünk döntetlenre, sokkal többet nem láttam. Ekkor a védekezésünket változtattuk meg, az időkérésnél ezt magyaráztam el a csapatnak – válaszolta Debre, aki csalódottan foglalta össze a mérkőzést. – Tulajdonképpen rosszul játszottunk, a támadójátékunk katasztrofális volt. Eliška a végére találta meg önmagát és lőtt gólokat, de a többi átlövő teljesen használhatatlan volt ilyen szempontból. Nagyon egysíkú volt a játékunk, nem tudtunk gólokat lőni. Az ellenfél levédekezett minket, nem tudtunk veszélyt jelenteni a kapujukra.”

„Dominánsan kezdtünk, de utána történt valami. Egyelőre nem tudom megmondani, mi volt az oka, de ahogy a nagymihályiak elkezdtek felzárkózni, mintha mi megtorpantunk volna. Görcsösen játszottunk, nem tudom, mi történt velünk – nyilatkozta lapunknak Erika Rajnohová. – Nagyon nehezen tudom most ezt értékelni. Nagyon jól védekeztek és hiába próbálkoztunk, nem jöttünk rá, hogy mit kéne ellenük csinálnunk, hogy ezt megtörjük. A védekezésünk nagyjából rendben volt, de a támadások befejezésnél kapkodtunk. Természetesen szomorúak vagyunk, talán én még inkább, de van még egy hazai meccsünk és nincs több javítási lehetőségünk. Most előre kell néznünk, el kell felejtenünk ezt a vereséget. Igyekezni és remélem, nyerni fogunk” – utalt az utolsó kimaradt büntetőre a szlovák válogatott irányító.

A dunaszerdahelyieknek nem lesz egyszerű dolguk, hiszen Élőt többször is ápolták a meccs alatt, a végjátékban pedig már Bízik Réka és Juhos Kata is húzta a lábát. A sorsdöntő, bajnoki aranyról döntő harmadik meccset vasárnap 18 órától rendezik a dunaszerdahelyi sportcsarnokban.

Desortová.Iuventa-DAC
Jegyzőkönyv

Iuventa Michalovce–HC DAC 31:30 (13:13, 24:24) – büntetőkkel

Nagymihály, Chemkostav Aréna, 930 néző. Jv.: Sivák, Haščík.

Iuventa Michalovce: Naira Almeida, Iryna Jablonska-Bobaľ, Simona Tomovčíková (kapusok) – Barbora Polievková, Bibiana Štefaniková 2, Nataliia Dmytrenko, Martina Popovcová 2, Karina Soskyda 1, Yevheniia Kohuch, Yana Borysevych 2, Patrícia Wollingerová 3, Marija Radović, Alžbeta Hlivová, Iryna Kompaniiets 4, Juliana Rebičová, Lívia Klučková 10.
HC DAC: Magera Noémi, Gajdóczi Barbara (kapusok) – Péntes Mónika 1, Kovács Noémi, Ligia Costa 3, Juhos Kata 2, Mészáros Réka, Eliška Desortová 5, Natália Némethová, Kristína Pastorková, Sári Barbara 7 (6), Demeter Orsolya, Hornyák Bernadett 2, Erika Rajnohová 2, Bízik Réka, Élő Beatrix 2.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?