Éremért akar játszani az MBK

<p>Komárom. A Handlován mindenképp túl kell jutni, a legjobb négyben viszont nyílt lesz a küzdelem – ennek jegyében vágnak neki a komáromi kosarasok a hazai férfiextraliga ma kezdődő rájátszásának.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Mivel az alapszakaszgyőztes lévaiak nem indulnak a hazai playoffban, a második helyet megszerző komáromiak minden rájátszásbeli párharcukat hazai pályán kezdhetik. Ennek a ténynek a Handlová elleni, három győzelemig tartó negyeddöntőben még nem kellene, hogy kulcsszerepe legyen – legalábbis a két csapat idei egymás elleni meccseiből kiindulva, mivel az MBK Rieker mind a négy találkozót viszonylag simán nyerte (86:76, 88:70, 92:79, 91:82).

František Rón, a komáromiak vezetőedzője viszont óva int az elbizakodottságtól. „A playoff a bajnokság egy új, specifikus szakasza. Itt még jobban fel kell készülni, még nagyobb figyelmet kell szentelni az ellenfeleknek, mint az alapszakaszban – nyilatkozta lapunknak a cseh tréner, aki azt azért elismerte, hogy a handlováiak ellen csapata az esélyes. – Tény, hogy a bányászvárosi klub volt az egyetlen, amelyik nem erősített a rájátszás előtt, sőt, anyagi gondok miatt több idegenlégiósától is meg kellett válnia a szezon során. De így is szimpatikus teljesítményt nyújtottak, gyorsan, harciasan kosaraznak, egyáltalán nem becsülöm le őket.”

Az óvatosságot a krónikába való belelapozás is indokolhatja: a két gárda eddig háromszor találkozott a rájátszásban, s minden esetben a handlovái együttes jutott a következő körbe: a 2003/ 2004-es szezonban 2:0-ra, a 2005/2006-osban 3:2-re nyerték a sorozatot, három éve pedig 3:1-es összesítéssel mentek tovább.

Jelenleg azonban nincsenek nagy vágyaik az utolsó 15 meccsükből 14-et elvesztő, az alapszakaszt 7/25-ös mérleggel záró handlováiaknak, akiknél egy ideig az is kétséges volt, hogy be tudják-e fejezni a szezont. „Ha valakit ki kellene emelnem az ellenfél játékosai közül, az mindenképp az amerikai irányító, Kevin Bridgewaters lenne, aki nagyon sok kosarat szerez minden meccsen – mondta Rón az extraliga harmadik legjobb pontátlagával (22,06) rendelkező játékosáról. – De csapattársaira is figyelnünk kell, mint ahogy nekünk is csapatként kell náluk jobbat nyújtani, hogy továbbjussunk a negyeddöntőből.”

Paulík József, a komáromiak menedzsere szerint is túl kell jutnia az első fordulón a tavalyi ezüstérmesnek: „Éremért akarunk játszani, hogy ez a bronzmeccseket vagy a döntőt jelenti-e majd, nehéz megmondani. A legjobb négy között teljesen nyílt lesz a küzdelem, rajtunk kívül a pozsonyi Inter és a nyitraiak is esélyesek, és a bajnoki címvédő privigyeieket sem szabad leírni.”

A komáromiak hazai mérkőzései 18 órakor kezdődnek, a bérletek a negyeddöntős és az esetleges elődöntős küzdelmekre is érvényesek. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?