EREDMÉNYEK – ESEMÉNYEK

- Valamennyi korábban is ismert kandidáló, épp úgy, mint Magyarország, elkészítette pályázatát a 2008-as futball-Eb megrendezésére és a május 31-iki határidőig eljuttatta azt a svájci Nyonba, az Európai Labdarúgó Szövetséghez.- Az olasz Paolo Savoldelli nyerte a Giro d Italia kerékpáros körversenyt.

- Valamennyi korábban is ismert kandidáló, épp úgy, mint Magyarország, elkészítette pályázatát a 2008-as futball-Eb megrendezésére és a május 31-iki határidőig eljuttatta azt a svájci Nyonba, az Európai Labdarúgó Szövetséghez.- Az olasz Paolo Savoldelli nyerte a Giro d Italia kerékpáros körversenyt. Az utolsó szakaszon honfitársa, Mario Cipollini győzött. A 35 éves sprinter idén hatodik alkalommal nyert etapot a viadalon, pályafutása során pedig már 40-nél jár, s csak egy részsiker választja el a szintén olasz Alfredo Binda csúcsától.- A New Jersey bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság fináléjába, ugyanakkor nyugaton sorsdöntő hetedik mérkőzést játszik egymással a címvédő Los Angeles Lakers és a Sacramento. Keleti Főcsoport-döntő: Boston–New Jersey 88:96, továbbjutott 4:2-es ösz-szesítéssel a New Jersey. Nyugati-Főcsoport-döntő: LA Laker–Sacramento 106:102 . A négy győzelemig tartó párharc állása 3:3.- Az AS Roma labdarúgócsapata leigazolta az eddig csak kölcsönjátékosként szerepeltetett Christian Panuccit. Az olasz válogatottal a világbajnokságon tartózkodó hátvéd a Monacóé volt, s a fővárosiak 10 millió eurót fizettek érte.- A GYSEV-Ringa nyerte a magyar női kosárlabda-bajnokságot, miután a döntő 3. mérkőzésén is legyőz-te (80:63) a címvédő Pécsi VSK-t.- Az amerikai Evander Holyfield legyőzte honfitársát, Hasim Rahmant az Atlantic Cityben rendezett profi nehézsúlyú ökölvívó-mérkő-zésen. A bíró orvosi tanácsra a nyolcadik menetben Rahman sérülése miatt félbeszakította a találkozót, ekkor két pontozó 69:64-re Holyfieldet, egy 67:66-ra ellenfelét látta jobbnak.- Csehországban az újságírók Tomáš Rosickýt választották az év focistájává. A német bajnok Borussia Dortmund középpályása a háromszoros első Pavel Nedvědet (Juventus) előzte meg a szavazáson. A legjobb edző Ladislav Škorpil (Liberec) lett.- Várszegi Gábor 24 nap után lemondott a labdarúgó Bundesliga II-ben szereplő Frankfurt klubelnöki tisztségéről, és visszaadta a Fotex Rt. által birtokolt részvényeket.

- Két győzelmet aratott Martina Moravcová a 20. nemzetközi monacói úszóviadalon. A kiváló szlovák versenyző 100 pillangón 58,46 mp-cel, 100 gyorson 55,34 mp-cel utasította maga mögé a mezőnyt.- Váratlanul a Tatran Prešov férfi kézilabdacsapata nyerte a Szlovák Kupát, miután az eperjesi döntőben kétszeri hosszabbítás után 40:37-re legyőzte a gálszécsieket. Előtte az elődöntőben: Sečovce–Nové Zámky 30:28, ŠKP Bratislava–Prešov 27:31.- Második lett Győrffy Dóra a cottbusi nemzetközi atlétikai viadal női magasugró számában. Akárcsak a győztes horvát Vlszics, ő is 188 cm-t teljesített.- Elena Kaliská lett a második a női kajakosok meranói nemzetközi víziszlalom versenyén, amelyen 12 ország képviseltette magát.- Női röplabda Eb-selejtezőn Bártfán: Szlovákia–Lengyelország 3:2 (19, -23, -24, 19, 9).- Sike József győzött a futócéllövők 40 vegyes lövéses számában a Pilzenben folyó sportlövő Világ Kupa-versenyen.- Férfi I. vízilabdaliga, az 1-4. helyért, 3. torna: Slávia UK–ŠKP Ko-šice 7:6, Nováky–Topoľčany 15:2, ŠKP–Topoľčany 10:2, Slávia UK– Nováky 5:12, Topoľčany–Slávia UK 8:16, Nováky–Košice 6:4. Már bajnok a Nováky. Az 5-7. helyért, 2. torna: AT- Košice–Komárno 9:7, Komárno–Piešťany 12:11, ATU–Pieš-ťany 11:6. Az állás: 5. Komárno 10, 6. AT- 9, 7. Piešťany 6 pont.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?