Erdei Zsolt elvesztette veretlenségét

<p>Monte-Carlo. Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok megosztott pontozással, vitatható vereséget szenvedett az orosz Gyenyisz Gracsovtól a „Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes” elnevezésű minitorna szombati elődöntőjében.</p>

MTI-JELENTÉS

A magyar öklöző legutóbb közel két éve, 2011 júniusában bokszolt, azóta sérülések miatt két mérkőzését is le kellett mondania. Erdeinek profiként ez volt az első veresége, korábbi 33 mérkőzését megnyerte, 18-at kiütéssel vagy technikai KO-val.

Az már az első menetben kiderült, hogy a 38 éves Erdei sokkal képzettebb és gyorsabb a nála nyolc évvel fiatalabb ellenfelénél. Az összecsapás felénél egyértelműen látszott Erdei fölénye, igaz, nem sok látványos ütést láthatott a közönség, soraiban Albert monacói herceggel. A 2005-ben Szegeden kick-box világbajnoki címet nyert Gracsov a legtöbb esetben csak a levegőt találta el. Úgy tűnt, az orosz a hetedik menet körül már érezte, hogy ezt a mérkőzést pontozással nem nyerheti meg, így megpróbált többet támadni, de ezeket a próbálkozásokat Erdei rutinosan elhárította. A közönség hangjaiból ítélve, valamint a látottak alapján nem lehetett kérdés Erdei győzelme, ennek ellenére a bírók – nagy megdöbbenésre – megosztott pontozással Gracsovot hozták ki győztesnek.

Erdei a végeredmény kihirdetése előtt Albert monacói hercegnek ajándékozta kesztyűjét, az esemény díszvendége is nemtetszésének adott hangot hallva az eredményt.

„Egyszerűen felfoghatatlan számomra ez a bírói döntés. Végig úgy éreztem, hogy vezetem a meccset” – nyilatkozta a magyar öklöző, akit német edzője, Fritz Sdunek még erőteljesebb bokszra biztatott.

„A kilencedik menet után szólt Fritz, hogy úgy néz ki, egálra pontozzák a meccset, és bele kellene húzni. Így is tettem, és szerintem hoztam is az utolsó menetet. Ehhez képest végképp nem értettem a végeredményt” – jelentette ki az orosz riválisánál nyolc esztendővel idősebb ex-világbajnok, majd ezzel zárta nyilatkozatát: „Tiszta a lelkiismeretem, és győztesként hagytam el a ringet, hiszen mindent megtettem. Jó felkészülést követően szerintem egy jót bunyóztam. Mindenki, akivel találkoztam, vitatta a végeredményt, de ezzel már sajnos nem lehet mit csinálni, vegyes érzelmek kavarognak bennem. Ettől függetlenül én úgy érzem, hogy nyertem.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?