Elvesztett két pontot a somorjai STK a Humenné ellen

somorja

Nem sikerült győznie a somorjai STK-nak a tavaszi idény első találkozóján. A kék-fehérek a II. liga 18. fordulójában csak 1:1-es döntetlent értek el Humenné ellen, így maradtak a nyolcadik helyen.

Öt DAC játékos, Veszelinov, Malý, Brunetti, Njie és Bögi került be a somorjaiak kezdőcsapatába. A hétvége legnagyobb dunaszerdahelyi csillaga, a szombaton mesterhármast elérő Krstovic a nézőtéren szurkolt a kék-fehérben játszó hazaiaknak, főleg Veszelinov Dánielnek. A kapus a szombati Zsolna elleni találkozó után tolmácsként segítette a montenegrói támadót az interjúknál.

Aktívan kezdtek a hazaiak, a vendégek főleg szabálytalanságokkal hívták fel magukra a figyelmet. Az egyik után Bögi nagyon kellemetlenül esett a földre, de szerencsére tudta folytatni a találkozót. A vendégek kapujára főleg a somorjaiak gyors csatára, Leginus jelentett veszélyt. A 21. percben Nagy forintos labdája után az említett 21 éves támadó a homonnai kapust is elfektette, de kisodródott és csak a bal kapufát találta el.

Ahogy lenni szokott, az ellenakcióból, a somorjai védelem megingása után, Komjatý megszerezte a vezetést a kelet-szlovákiai csapat számára. Nem sokkal később Baez lábában volt az egyenlítés, de 11 méterről a kapu fölé durrantott. Közvetlenül a szünet előtt nagy helyzetet puskáztak el a vendégek is.

A fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a somorjaiak, kétszer is Owusu hozhatta volna vissza a csapatát a meccsbe. Küzdött, hajtott a hazai csapat, de csak nagyon nehezen került helyzetbe. A Humenné 18 forduló alatt csak 13 gólt kapott, a II. osztályban nekik van a második legjobb védelmük, nem csoda tehát, hogy nehezen ment a támadások szervezése az STK-nak.

A 67. percben végre gólt kiálthatott a helyszínen szurkoló 390 néző. A hazaiak legeredményesebb játékosa, Nagy Péter remekül érkezett és közelről egyenlített. „Egy begyakorolt rögzített helyzet után sikerült betalálnom. Örülök a nyolcadik találatomnak, bízom benne, hogy tudom folytatni a gólgyártást” – mondta lapunknak a gólszerző. Mentek előre becsülettel a kék-fehérek, de a győztes gólt már nem sikerült megszerezniük, így döntetlennel ért véget a találkozó.

„Elvesztettünk két pontot. A helyzetek alapján jobbak voltunk, Leginek (Lukas Leginus – szerk.) legalább három lehetősége volt. Ha legalább egy bemegy, akkor otthon tartjuk a pontokat. Úgy ugrottunk neki a találkozónak, hogy ma mindenképpen nyerni akarunk. Nagyon sajnálom, hogy csak egy pontot tudtunk szerezni. Azon leszünk, hogy szerdán a szakolcaiak ellen továbbjussunk a kupában és vasárnap sikeresek legyünk Nádasfőn” – zárta értékelését Nagy Péter.

Duducz Tibor, Somorja

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?