Elúszott az elődöntő, befejezték a komáromiak

Komárom |

<p>Egyetlen győzelem hiányzott a komáromi Spartaknak az elődöntőbe jutáshoz. Győrfi György légiós alakulata ugyan 8:6-ra legyőzte a győri Gladiatort, de ez a siker kevés volt ahhoz, hogy a Duna-partiak a Boxingone Championship közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság legjobb négy csapata közé kerüljenek.</p>

Az A csoportból tehát az első helyen végzett Gladiator és második helyezett aradi Silva Lazar BC folytatja a playoffban. A szoros versenyfutást az is jelzi, hogy a komáromiak egyetlen segédponttal szorultak román riválisuk mögé.

„Elégedett voltam a fiúkkal. Megtelt az ökölvívócsarnok, melyben nagy csatákat láthatott a közönség – értékelte a mérkőzést lapunknak Győrfi György. – Újoncként szerepeltünk ebben a bajnokságban, és azt vettem észre, hogy tartottak tőlünk az ellenfelek. Elég csak megnézni, milyen összeállításban léptek ringbe velünk szemben, és mennyire foghíjasak voltak a többi meccsen. Minden csapat a lehető legerősebb hetessel bunyózott ellennünk, s végül ebbe buktunk bele. Egy kis szerencsével ott lehetnénk a négy között. A gyerekek mindent beleadtak, de úgy látszik, ebben a bajnokságban is a bírók ténykedése a leggyengébb láncszem.”

Győrfi nem sajnálja, hogy bejelentkeztek a B1-be, hiszen ő is hasznos tapasztalatokkal gazdagodott. Húzóemberei – a négy magyar légiós – pénteken este is helytálltak. Ötvenhét kilóban Nagy Krisztián nyitotta meg a hazai győzelmek sorát. „A harmadik menetben már jobb volt a román Aposteriorninál a 19 éves szolnoki fiú, aki ígéretesen fejlődik – szólt a győztesekről Győrfi edző. – Káté Gyula hozta meccset. A második menetben ugyan összeverekedett Nyékivel, aztán újra azzal folytatta, ami a sajátja. Klasz simán nyert, sokat mozgott, elhajolt, és elfárasztotta Zámbót. Harcsa Norbert a közönségnek bokszolt, és győzött Szabó ellen.”

Öt összecsapás után 8:2-re vezettek a vendéglátók. Ezt követően azonban kétszer kikaptak, Balogh nem bírt Portékával, és a titkos ászként bevetett cseh Petr Konečný egyhangú vereséget szenvedett a román Bejenarutól. Végeredményben az utóbbi csata döntött arról, hogy a komáromiak kiszorultak a négyes döntőből. És egyetlen segédpontnyi előnnyel az idény közben beugró aradiak léptek az elődöntőbe.

„Sajnálom, hogy utolsó két titkos ászunk közül Konečný gyengébb volt ellenfelénél. Az erős román még az ütéseibe is belekontrázott. Martirosian viszont szoros csatát vívott Rácz-cal. Ellenfele a második menetben már nemigen bírta, de az utolsó felvonásra összeszedte magát, s végül neki adták a meccset. Három vesztes mérkőzésünk közül éppen ebben volt a legnagyobb esélyünk nyerni.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?