Eltiltották Mourinhót

Nyon |

<p>Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága sportszerűtlen viselkedés miatt két mérkőzésre eltiltotta José Mourinhót, a Real Madrid vezetőedzőjét. Az egyik eltiltást három évre felfüggesztette a testület.</p>

Az UEFA ezen felül 40 ezer euró büntetést is kiszabott a portugál trénerre az egy hete lejátszott, Ajax Amsterdam elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen tanúsított magatartása miatt. A fegyelmi bizottság négy játékosra - Xabi Alonsóra, Sergio Ramosra, Iker Casillasra és Jerzy Dudekre - pénzbüntetést szabott ki. Előbbi kettő 20-20 ezer, míg az utóbbi kettő 10 és 5 ezer eurós bírságot kapott.
A fegyelmi testület szerint Xabi Alonso és Ramos szándékosan állíttatta ki magát. Előbbi a 87., utóbbi pedig a 90. percben kapta meg a kiállítást érő második sárga lapját - egyformán időhúzás miatt. Így mindketten automatikusan kihagyják az utolsó meccset, amely azonban a már csoportelső Real Madrid számára tét nélküli. A két futballista a tavaszi, nyolcaddöntős folytatásban ismét bevethető lesz.
Több feltűnő momentum is megelőzte a kiállításokat. Mourinho néhány perccel Xabi Alonso piros lapja előtt a pálya mellett beszélt a játékossal. Ezután a kispadon Dudek tartalékkapusnak súgott valamit, aki aztán szólt a pályán álló hálóőrnek, Casillasnak, ő pedig kisvártatva Ramosnak mondott valamit a pályán. A kiállítások után egyikük sem reklamált, sőt, Ramos még kezet is fogott Craig Thomson játékvezetővel.
Az amszterdami meccset a Real nyerte 4-0-ra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?