Elszántak a komáromiak

<p>Sorsdöntő lehet, melyik együttes szerzi meg a meccslabdát a férfikosárlabda-extraliga döntőjének mai (18.00) ötödik, komáromi mérkőzésén. A sorozat ugyanis négy győzelemig tart, a szerdai pozsonyi Inter-győzelem után pedig 2:2 a széria állása &ndash; azaz valamelyik gárda ma egy lépésre kerül az áhított bajnoki címtől. Jósolni ugyanakkor nehéz, az MBK Rieker hazai pályán az első meccset megnyerte (99:77), egy hete azonban vereséget szenvedett (89:82) a fővárosi gárdától.</p>

„Otthon nyerünk” – jelentette ki a basket.sk honlapnak Martin Bílik, a komáromiak játékosa. Csapattársa, Lukáš Dubovský is hasonló elszántsággal nyilatkozott lapunknak. „Biztos vagyok benne, hogy a szerdai meccs hibáit kielemezve kitaláljuk, hogyan győzhetjük le az Intert” – mondta a 26 éves kosaras.

Ehhez az említett találkozón is nagyon közel járt a tavalyi ezüstérmes csapat, melynek zónavédekezése újfent gondot okozott az Internek. „Kipróbáltuk azt az alternatívát, hogy magas kosarasokat küldtünk a szélre, hogy megnehezítsék Martin Rančík dolgát” – mondta az Új Szónak František Rón, az MBK Rieker vezetőedzője azzal kapcsolatban, hogy a komáromiaknál a center posztján szereplő Kevin Thompson mellett hosszabb ideig Ján Kratochvíl és Amin Stevens egyszerre voltak pályán. Más kérdés, hogy így is a Rančík–Tucker duó teljesítményének köszönhette az Inter a hosszabításban elért győzelmet (97:95). „Ha sikerül megállítanunk Tuckert, akkor Garnett dob nekünk kosarat, ha sikerül Garnettet megállítanunk, akkor Rančík, szóval nincs egyszerű dolgunk...” – tette hozzá Rón.

A pozsonyiak azonban hasonló „gondokkal” küzdenek. „A komáromiaknak jobb a csapatuk, mint a nyitraiaknak, akiket legyőztünk az elődöntőben. Az MBK Riekernek fizikálisan erős kosarai és hosszabb kispadja van, sosem lehet tudni, ki kapja el közülük a fonalat” – jellemezte a riválist a kosarasportálnak Martin Rančík. (ot)
Nyomtatóbarát változatSend to friend
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?