Első pontjaikért küzdenek a gútaiak és a DAC a déli rangadón

dac kézi
Gúta, Dunaszerdahely |

Ellenkező előjelekkel várják az I. liga 6. fordulójának vasárnapi (18.00) derbijét a gútai és a dunaszerdahelyi férfi-kézilabdázók.

A tíztagú mezőny két, eddig pont nélkül álló csapata közül legalább az egyik megtöri rossz sorozatát – az érintettek mindkét oldalon biztosra veszik, hogy az ő csapatuk neve mellé kerül be az első strigula a győzelmek rubrikájába.

„Bízunk benne, hogy vasárnap pont áll a házhoz, nyerni akarunk. Jól ismerjük egymást a dunaszerdahelyiekkel, Juhos Gábor és Stanislav Mašek az előző idényben még nálunk szerepelt. Felkészítem a csapatot a DAC-ból, és megpróbáljuk legyőzni őket” – fogadkozott Gőgh Péter, a gútaiak vezetőedzője.

„A gútaiak ellen mindig különleges játszani, a két csapat közötti rivalitás már jópár évre néz vissza, és mindig egy igazi helyi rangadó az egymás elleni meccs, úgyhogy mindenképp különleges lesz a hangulat, valószínűleg sok néző lesz kíváncsi a mérkőzésre. Az ellenfél mindent bele fog adni, mint mindig, és egy kis extrát is ellenünk. Magának a meccsnek úgy megyünk neki, mint bármelyik másiknak, nem becsüljük le az ellenfelünket, de mindenképp a győzelemért utazunk majd Gútára” – jelentette ki az Új Szónak Kiss Bence, a dunaszerdahelyiek játékosa. 
A DAC kedvezőbb előjelekkel várja a déli derbit, múlt hét végén ugyanis megszorongatta az éllovas pezinokiakat. Félidőben még 16:15-re a mezőny akkori sereghajtója vezetett, de az utolsó tíz percre elfáradtak a sárga-kékek, és végül 30:26-ra kikaptak. „Az elején az látszott rajtuk, hogy lebecsülnek minket, könnyű meccsnek hitték a bajnokit, de eléggé meggyűlt velünk a bajuk. Jól tartottuk magunkat az egész meccs során, aztán viszont jött egy rövidzárlat, amely során a pezinokiak be tudták hozni a hátrányukat, és el is tudtak lépni. Több hibát is elkövettünk, ami miatt labdákat veszítettünk, és gyors letámadásokból kaptunk gólokat, és persze kijött az ellenfél csapatának a minősége is, nem hiába vezetik jelenleg a bajnokságot. De összességében egy nagyon jó mérkőzés volt, végre meg tudtuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek” – húzta alá Kiss Bence.

A gútaiak jóval keserűbb szájízzel gondolnak vissza az 5. fordulóra, amelyben a második helyezett Stupava otthonába látogattak, és a szezon legnagyobb arányú vereségét szenvedték el, 44:9-re kaptak ki. S hogy mi volt az oka a negatív rekordnak? „Sérülések és betegségek – foglalta össze tömören lapunknak Gőgh Péter. – Az átlövőink már több hete beteget jelentettek, irányítónknak pedig mindjárt az első percben kifordult a bokája. Három kapussal, négy szélsővel és két beállóval játszottuk végig a mérkőzést, ebben a felállásban, úgy, hogy kicsit még én is játszottam, ennyit tudtunk nyújtani. Végig csak az lebegett a szemünk előtt, hogy valahogy legyünk túl a meccsen.”

A I. kézilabdaliga 6. fordulójának rangadóját (Kolárovo–DAC) vasárnap 18 órakor rendezik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?