Élről fordulnak a várhosszúrétiek

Várhosszúrét. A várhosszúrétiek listavezetőként zárták az őszi idényt, négy ponttal előzik meg a Vyšná Slanát a rozsnyói területi bajnokság I. osztályában.

Várhosszúrét. A várhosszúrétiek listavezetőként zárták az őszi idényt, négy ponttal előzik meg a Vyšná Slanát a rozsnyói területi bajnokság I. osztályában. Mindössze az őket árnyékként követő második helyezettel és a rudnai gárdával döntetleneztek, a többi meccsüket simán megnyerték.

„Tizenhét tagú keretünkből télen mindössze a gyors és robbanékony huszonhat éves Hegedűs Tamás távozott, aki a jövőben a területi második osztály élvonalában tanyázó Pačát erősíti. A többiek viszont maradtak, így összeszokott társaság kezdi meg a tavaszi küzdelmeket. A végső cél természetesen a bajnoki cím megszerzése” – tudtuk meg Bernáth László várhosszúréti klubtitkártól. Tavaly harmadikként végeztek, előtte pedig ezüstérmesek lettek. Egy alkalommal már bajnokként ünnepelték őket a szurkolók, ám anyagi terhekre hivatkozva nem vállalták az V. ligában való szerepést.

A tavaszi idényre való felkészülést tornateremben kezdték, és lényegében ott is folytatták. „A térségben található pályák rendkívül vizesek és csúszósak, így egyáltalán nem biztos, hogy a vasárnapra kisorsolt Nižná Slaná elleni összecsapásunk megvalósul. Az előkészületi meccseket is általában műfüvön játszottuk, a dobšináiak és a tornagörgőiek elleni megmérettetésekből győztesen kerültünk ki, míg a bacúchiaktól kikaptunk. Közben egy rozsnyói teremtornán képviseltettük magunkat, felemás eredményeket elérve” – tette hozzá a klubtitkár.

A tavaszi pontvadászatnak nem éppen kedvező előjelekkel vágnak neki. Belső hátvédjük, Emődi Adrián súlyos sérülése miatt valamennyi őszi találkozót kénytelen volt kihagyni, a söprögető csapatkapitány, Kovács Sándor pedig csak néhány alkalommal állhatott Ján Čizmár játékosedző rendelkezésére. Félő, hogy a két kulcsjátékos a tavaszi idény elején sem lehet a pályán. „Számunkra nem éppen hízelgő, hogy az alakulat átlagéletkora huszonkilenc év, labdarúgóink több mint fele pedig idegen, elsősorban rozsnyói, szilicei és kassai csapatokból érkeztek hozzánk. Nagy örömmel tölt el viszont, hogy a mindössze hétszázharminc lakosú községünknek van egy B csapata is, sőt a hétvégeken az ifik és az idősebb diákok is a járási bajnokságban futballoznak” – árulta el a klubtitkár.

Érdekesnek találtuk, hogy az ősszel rúgott ötvenhat gólból négy játékosuk, Lukáš Héger, Ján Čizmár, Ondrej Šomšák és Klinko Roland összesen negyvennégyet szerzett, és valamennyien a góllövőlista élmezőnyében foglalnak helyet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?